Циганското малцинство във всички държави е огледален образ - като

...
Циганското малцинство във всички държави е огледален образ - като
Коментари Харесай

Цветелин Кънчев хвърли цялата вина за лошите цигани върху българите

Циганското малцинство във всички държави е огледален образ - като манталитет, възпитание и начин на живот - на мнозинството. Каквито са българите, такива са и циганите им. Същото важи за германците, за сърбите, за руснаците. Това заяви пред " Труд " лидерът на Евророма Цветелин Кънчев.
По думите му, в страната има сериозно етническо напрежение, което е изкуствено насаждано от т.нар. патриоти, от т.нар. националистически партии.
" Те го желаят, защото се препитават от омразата. Тези партии не могат да съберат електорат, който да гласува за тях заради политическите им програми и предизборните им обещания, защото те очевидно не ги изпълняват ", категоричен е Кънчев.
Той каза още, че проблемът с омразата не е етнически, а е социален. Според Цветелин Кънчев, омразата умишлено се насажда, за да " замъгли акъла на бедните хора " и те да забравят празните си джобове.
" Корифеите на мисълта трябва да знаят, че бедният няма какво да губи и без друго, а загуби и покрива на главата си, всичките му задръжки падат. И става непредвидим и обществено опасен. Така не спада престъпността, а става обратното ", допълни лидерът на Евророма.
Кънчев коментира още, че в последните години много българи се продават по-нагло от циганите.
" Повечето цигани си продават гласовете от нищета. А повечето българи - от алчност, за да си повишат стандарта. Освен това, след като вземат парите, повечето цигани гласуват по съвест, а повечето българи - против съвестта си ", заключи той.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР