Хирургическите маски предлагат само до 20% повишена защита срещу коронавируса

...
Хирургическите маски предлагат само до 20% повишена защита срещу коронавируса
Коментари Харесай

Проучване разкри колко ни пазят маските от коронавируса

Хирургическите маски предлагат само до 20% повишена защита срещу коронавируса в сравнение със ситуацията, когато не се носят маски, показват резултатите от проучване в Дания, публикувано в сряда и цитирано от Ройтерс.

Проучването включва 6024 участници и е продължило един месец, след което се е установило, че почти няма разлика в процента на инфекции с коронавирус между групата хора, които са носили маски, и тази, която не е носила маски (1,8% срещу 2,1% инфектирани при двете групи).

Въпреки че проучването не изключва маските като начин за защита срещу вируса, изследването прави заключение, че те предлагат само " умерена " защита.

" Тези резултати не могат да бъдат използвани, за да поставят под съмнение широкото използване на маски извън здравната система по ефективен начин за намаляване на инфекциите с SARS-CoV-2 ", се отбелязва в доклада, публикуван от Rigshospitalet - една от най-големите болници в Дания и най-високоспециализираната болница в Копенхаген, уточнява БНР.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15261  Общо 953 са дейните случаи на COVID-19 в област Разград Общо 953 са дейните случаи на COVID-19 в област Разград  Унгария удължава изключителното състояние поради ковид до 8 февруари Унгария удължава изключителното състояние поради ковид до 8 февруари  42-ма инфектирани с COVID-19 в Дом за остарели хора номер 1 в Казанлък 42-ма инфектирани с COVID-19 в Дом за остарели хора номер 1 в Казанлък
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР