Учени от китайската лаборатория по вирусология, набедена от Вашингтон, че

...
Учени от китайската лаборатория по вирусология, набедена от Вашингтон, че
Коментари Харесай

Учените от лабораторията в Ухан са се обучавали в САЩ и Франция

Учени от китайската лаборатория по вирусология, набедена от Вашингтон, че е в основата на пандемията от новия коронавирус, са се обучавали в САЩ, а също и във Франция, съобщи днес китайското правителство, цитирано от Франс прес.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7454
Агенцията отбелязва, че новината идва в разгара на полемиката за произхода на вируса.

Помпейо: Има сериозни доказателства, че COVID-19 е произлязъл от лаборатория в Ухан

Лабораторията в Ухан (която е от типа Пи 4, тоест с най-високата, четвърта степен на защита по четиристепенната скала, откъдето идва наименованието ѝ на латиница), работеща при засилен режим за сигурност, е обект на хипотези, според които вирусът е успял " да се измъкне оттам ", преди да зарази хора по целия свят.

" Лабораторията Пи4 в Ухан е плод на сътрудничество между китайското и френското правителство ", припомни днес говорителката на китайското министерство на външните работи Хуа Чунин. " Нейното проектиране, управление и изграждане са извършени при спазване на строги международни стандарти и първите й служители са обучени в лаборатории от типа Пи4 в САЩ и Франция ", каза Хуа.

През 2017 г. лабораторията в Ухан получи официална сертификация на церемония в присъствието на тогавашния френски премиер Бернар Казньов, припомня Франс прес. Тя е създадена в съответствие със споразумение от 2004 г. между Франция и Китай. Оборудването й е тествано всяка година от трета страна, одобрена от Пекин, подчерта днес говорителката на китайското външно министерство.

Хуа увери, че американският държавен секретар Майк Помпейо не разполага с никакви доказателства в подкрепа на твърдението си, че новият коронавирус е излязъл от този обект. Помпейо прави непоследователни твърдения и говори лъжи, каза тя.

Китай: Помпейо изрича лъжа след лъжа

Повечето експерти са съгласни, че вирусът е бил предаден по естествен път от животно на човек на място, което би могло да бъде пазар в Ухан, където са се продавали живи екзотични животни.

Китай успя да овладее заразата и според официалните данни в страната от заболяването COVID-19, причинявано от коронавируса, са починали 4633 души. С над 73 000 смъртни случая САЩ са на първо място в мрачната статистика в света.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7454  Нови данни за епидемията от ковид в Нидерландия, Швеция и Швейцария Нови данни за епидемията от ковид в Нидерландия, Швеция и Швейцария  Англия ще разгласи доста лимитирано облекчение на карантинните ограничения Англия ще разгласи доста лимитирано облекчение на карантинните ограничения  Американски учени изследват ковид синдрома при децата Американски учени изследват ковид синдрома при децата
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР