Утре ше се състои брифинга за разпростанението на COVID-19 у

...
Утре ше се състои брифинга за разпростанението на COVID-19 у
Коментари Харесай

Здравният министър ще даде брифинг за ваксините за COVID-19

Утре ше се състои брифинга за разпростанението на COVID-19 у нас, който традиционно се дава в четвъртък. Сега обаче беше отложен, за да бъде съчетан с представянето на Националния план за ваксиниране срещу COVID-19 в България.

От правителствената пресслужба обявиха, че брифингът на здравния министър проф. ще бъде в 10 ч. в Гранична зала в Министерския съвет.

В сряда здравният министър и членовете на Националния оперативен щаб обявиха, че е готов плана за ваксинация. Основните цели на плана са намаляване на заболеваемостта и броя на засегнатите лица и осигуряване на оптимална възможност за лечение на заболелите. Повече конкретика се очаква утре.

Днес пък стана ясно, че относно ваксинацията България ще бъде разделена на 7 области.

По думите на главния държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев ваксинация може да започне след Нова година. В София и Бургас ще бъдат доставени първите специални фризери за съхранение на ваксините.

България участва в общ европейски търг за ваксините. Към настоящия момент страната ни се е включила в договорите с фирмите " AstraZeneca " и " Sanofi " за ваксина срещу COVID-19.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16185  Facebook не разрешава конспирациите против имунизациите Facebook не разрешава конспирациите против имунизациите  Рекордна смъртност от Коронавирус в Съединени американски щати Рекордна смъртност от Коронавирус в Съединени американски щати  Установиха 3 продукта, блокиращи ковид Установиха 3 продукта, блокиращи ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР