Управлението за федерален резерв (УФР), които остави днес лихвените си

...
Управлението за федерален резерв (УФР), които остави днес лихвените си
Коментари Харесай

УФР: Икономическото възстановяване ще зависи от пандемията и от ваксинацията

Управлението за федерален резерв (УФР), които остави днес лихвените си проценти непроменени, подчерта, че икономическото възстановяване в САЩ зависи от развитието на пандемията и темпа на ваксинацията в момент, когато се появяват нови варианти на коронавируса, предаде Франс прес.

Темпът на възобновяване на икономическата дейност и възстановяване на заетостта намаля, отбеляза американската централна банка.

Лихвените проценти ще останат в диапазона 0 - 0,25 процента и това ще продължи, докато страната възстанови изцяло заетостта си, посочи в комюнике УФР след двудневното първо съвещание за тази година на неговия Комитет по паричната политика.

Икономическите перспективи са много несигурни, отбеляза президентът на УФР, цитира БТА.

" Ръстът в последните месеци при случаите на КОВИД-19, приетите в болница и смъртните случаи причини големи трудности на милиони американци и има тежки последици за икономическата дейност и разкриването на работни места ", каза Джероум Пауъл.

Той приветства допълнителна подкрепа в бюджета, която ще помогне на компаниите и болниците да се справят с кризата.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18961  Най-богатият човек в Мексико е в болница с COVID-19 Най-богатият човек в Мексико е в болница с COVID-19  Норвегия затваря границите си Норвегия затваря границите си  Литва удължава локдауна поради ковид до края на февруари Литва удължава локдауна поради ковид до края на февруари
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР