УМБАЛ Софиямед е в процедура за тройно повишаване на броя

...
УМБАЛ Софиямед е в процедура за тройно повишаване на броя
Коментари Харесай

След хаоса с държавните болници частна болница увеличава COVID леглата

УМБАЛ " Софиямед " е в процедура за тройно повишаване на броя на леглата за пациенти с COVID-19 спрямо преди две седмици. Това разкри в интервю за вестник " Телеграф " анестезиологът и член на ръководството на лечебното заведение д-р Иван Колчаков.

" До 10-ти ноември ще бъдем в състояние да го направим около 10% от общия брой легла в болницата, каквото е изискването на Министерството на здравеопазването, за около 60 легла, от които 10 за интензивно лечение.От 34-ти години вече съм реаниматор и през юли прекарах ковида. Видях, че това е едно много, много специално заболяване, с което не може да има шега ", обясни той.

Според него не може да спрем пандемията, но можем да я моделираме.Мерките, които предприемаме, имат изключително голямо значение за темпа на пандемията, какъв брой лица, през какви етапи ще могат да минат през здравната система, защото ние в момента сме на прага на т.нар „ запушване “ на капацитета на здравната система.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14372  Отварят COVID-хотели вместо полеви лечебни заведения

Отварят COVID-хотели вместо полеви лечебни заведения  Епидемиолог: Скоро умрелите от ковид в България може да са стотици дневно Епидемиолог: Скоро умрелите от ковид в България може да са стотици дневно  Д-р Иван Маджаров: Няма право болница да откаже обзор на незабавен пациент Д-р Иван Маджаров: Няма право болница да откаже обзор на незабавен пациент
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР