Турция не предвижда скорошно преминаване към присъствено обучение за всички

...
Турция не предвижда скорошно преминаване към присъствено обучение за всички
Коментари Харесай

Турция не предвижда скоро присъствено обучение за всички класове

Турция не предвижда скорошно преминаване към присъствено обучение за всички класове, заяви образователният министър на страната Зия Селчук, цитиран от държавната телевизия ТРТ Хабер.

" Преминаването към присъствено обучение едновременно и цялостно за всички класове не изглежда възможно в краткосрочен план с оглед на пандемията ", каза министърът.

Селчук отбеляза, че властите имат отговорността да вземат " най-разумното " решение съобразно развитието на пандемията и полагат усилия да осигурят безопасна среда за учители и ученици, като преценят възможностите и предприемат всички нужни мерки, предава БТА.

" Наше основно усилие и принцип е да преминем към присъствено обучение контролирано в светлината на опита, който имаме ", обясни министърът.

Селчук добави, че дистанционното обучение ще продължи да има важна роля в образователния процес в страната дори и след приключването на пандемията.

Турция планира първо учениците в селата да се върнат в клас от 15 февруари, а от 1 март присъствените занятия да подновят и определени класове и възрастови групи.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19450  Румъния желае да създава ваксини против COVID-19 в букурещки институт Румъния желае да създава ваксини против COVID-19 в букурещки институт  Лошо време спря доставка на ваксини за България Лошо време спря доставка на ваксини за България  Проф. Асен Балтов: Много е значимо да се доближи групов имунитет

Проф. Асен Балтов: Много е значимо да се доближи групов имунитет
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР