Три жени от Дома за хора с физически увреждания в

...
Три жени от Дома за хора с физически увреждания в
Коментари Харесай

Огнище на Covid- 19 в социалния дом в Джурково

Три жени от Дома за хора с физически увреждания в село Джурково- община Лъки са дали положителна проба за Covid-19, предаде БНР.

Те са на възраст между 30 и 40 години, настанени са за лечение в Инфекциозното отделение на УМБАЛ „ Свети Георги “ в Пловдив и са в добро състояние.

Взети са проби на всички 40 обитатели на Дома, както и на медицинския и обслужващ персонал. Близо 60-те проби се очакват до края на деня или най- късно утре. В дома са прави пълно епидемиологично проучвани.

Сградата е дезинфекцирана, разговаряно е с персонала за мерките за безопасност. Ако бъдат установени нови случаи на коронавирус, те ще бъдат настанени в МБАЛ „ Асеновград “, стана ясно след инспекцията на областния управител Дани Каназирева и на РЗИ в здравното заведение.

Тя се наложи след получен сигнал от Спешна помощ, че общинската болница е отказала да приеме трите заразени жени, което е наложило транспортирането им в УМБАЛ „ Св. Георги.

Ковид отделението в Асеновград разполага с 22 легла.

В момента там са настанени 7 души, като при пристигането на трите жени във всяка една стая е имало по един пациент.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11806  Отпускат 25 000 лева за лаборатория за диагностика на Covid-19 в Сливен Отпускат 25 000 лева за лаборатория за диагностика на Covid-19 в Сливен  68 души от дом 68 души от дом " Възраждане " в Русе са излекувани от ковид  20 нови случая на Коронавирус 19 са регистрирани в Пазарджишко 20 нови случая на Коронавирус 19 са регистрирани в Пазарджишко
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР