Това, което не бива да се приема са средства, стимулиращи

...
Това, което не бива да се приема са средства, стимулиращи
Коментари Харесай

Специалист: Имуностимулиращите средства могат да ни навредят

Това, което не бива да се приема са средства, стимулиращи имунната система. Всеки витамин има различен спектър от действия. За витамин D - той не е имуностимулиращ и е добре да се пие. Трябва приемът да става обаче под някакво предписание, а не хаотично след информиране в интернет”. Това заяви в студиото на „ Здравей, България” по Нова телевизия проф. д-р Доброслав Кюркчиев от лабораторията по клинична имунология към УМБАЛ ‘Св. Иван Рилски”.

Според специалиста имуностимулиращите средства биха могли да навредят.

„ Сериозните проблеми, свързани с COVID-19, не се дължат на самия вирус, а на реакцията на имунната система. Селенът, цинкът и витамин D не са имуностимуланти и не са опасни от тази гледна точка”, каза д-р Кюркчиев. Той посочи, че като превенция е добре да се измерят нивата на витамин D в кръвта.

Д-р Кюркчиев обясни, че при някои случаи на коронавирус има втори пик на болестта в 4-5 ден.

„ Този пик е това, което реално прави проблеми. Извънредно силната, неадекватна и дерегулирана имунна система. Това не е проблем на вируса, а на реакцията ни срещу него. Тази имунна дисрегулация се нарича цитокинова буря. Тя може да увреди белите дробове, да доведе до тромбози, мултиорганна недостатъчност и до късните прояви на коронавируса след оздравяване”, добави той.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 16208  Бум на хора с кръвоизливи поради неверно лекуване с аспирин Бум на хора с кръвоизливи поради неверно лекуване с аспирин  Aбсурден случай: Близки на умрял мъж от COVID-19 научиха за гибелта му след два дни Aбсурден случай: Близки на умрял мъж от COVID-19 научиха за гибелта му след два дни  Д-р Виктория Чобанова: Половината от хората, които се разхождат по улиците, са с ковид Д-р Виктория Чобанова: Половината от хората, които се разхождат по улиците, са с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР