Тази ситуация показа, че по-добре се справят учениците, чиито родители

...
Тази ситуация показа, че по-добре се справят учениците, чиито родители
Коментари Харесай

Красимир Вълчев: Всичко е извънредно тази година

Тази ситуация показа, че по-добре се справят учениците, чиито родители имат отговорно отношение към обрзованието. Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009 в предаването " Лице в лице " по БТВ.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6807
„ Матурите ще се проведат в първата седмица на юни. Това е отлагане с 10 дни. През юли ще са кандидат-студентските кампании. Ще дадем алтернативна възможност за тези деца, които не усеят да се явят на матурите “, посочи той.

Проучване за онлайн уроците: Учителите работят на ръба на възможностите си

„ Важно е външното оценяване след 7-и клас. То е част от оценката за децата, които ще кандидатстват в гимназии. Тази година ще отпаднат изпитите за 4-и и 10-и клас, тъй като ще е рисково. Изпитът след 7-и клас ще се проведе, защото няма да е справедливо към учениците, които цяла година са се готвили “, обясни министър Вълчев.

Той увери, че изпитите ще се проведат при завишени мерки за безопасност. „ Остава възможността учениците да се явят за повишаване на оценките след 12 клас. Ще има възможност за срещи с учителите след 13-14 май “, коментира просветнят министър.

Министър Вълчев обяви, че учениците ще бъдат изненадани с по-малко теми тази година. Това се дължи на факта, че учителите нямат единна скорост на преподаване. „ Много учители се справиха добре в онлайн обучението, родителите също помогнаха. Ще подходим с максимално разбиране. Няма да включим материал, който не са успели училищата да преподадат. Трябва да се има впредвид, че учениците учат повече извън часа “, отчете той.

„ Всички работят на принципа, колкото могат да компенсират повече, а след приключване на карантината да наваксат. Във всички случаи ще имаме едно закъсняло завършване, но няма да има нулева година “, увери министърът на образованието.

Министърът каза още, че сме в условията на пандемия. „ Надделява принципа на предпазливост. Всичко е извънредно тази година “, подчерва Красимир Вълчев  Красимир Вълчев Красимир Вълчев е министър на образованието и науката. Роден е на 9 юни 1975 г. От септември 2009.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6807  1506 са доказаните случаи на COVID-19 у нас, един мъж е умрял 1506 са доказаните случаи на COVID-19 у нас, един мъж е умрял  Босна и Херцеговина продължава възбраната за пътнически авиопревози до юни Босна и Херцеговина продължава възбраната за пътнически авиопревози до юни  Какви нови ограничения сa подхванати в Сливен по отношение на COVID-19? Какви нови ограничения сa подхванати в Сливен по отношение на COVID-19?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР