С 20 процента се е увеличило търсенето на сол в

...
С 20 процента се е увеличило търсенето на сол в
Коментари Харесай

В Русия наблягат на солта срещу COVID-19

С 20 процента се е увеличило търсенето на сол в Русия, предаде газета.ру.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5999
Производители и търговци на подправката са заявили, че от 11 април към днешна дата покупките са нараснали с една пета. Според браншови организации търсенето е могло да бъде задоволено без да се налага внос на продукта. Причината за повишения интерес към белите кристали е била препоръка на министерството на здравеопазването в Москва. От институцията са заявили, че воден разтвор на солта е предпазвал от заразяване с COVID-19.

Справка, направена от нашия екип на сайта на Световната здравна организация (СЗО), показа, че солният разтвор не е средство за профилактика срещу заразното заболяване.

Днес руският оперативен щаб е обявил последните данни за разпространението на коронавируса в страната. През изминалото денонощие са били регистрирани 5236 нови случаи на хора, инфектирани с болестта и общият брой на заразените е достигнал 57 999 души. През отчетния период вследствие на болестта са починали 57 души. С това смъртните случаи са нараснали до 513. Оздравели общо са били 4420 души, като през последните 24 часа 547 пациенти са преборили болестта, са посочили от институцията.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5999  Три смъртни случая за денонощие в Косово Три смъртни случая за денонощие в Косово  Случаите на ковид в Норвегия са към този момент 7250 Случаите на ковид в Норвегия са към този момент 7250  Осем нови случая на COVID-19 в сиропиталище Осем нови случая на COVID-19 в сиропиталище
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР