Страшни са нашите гурбетчии от Западна Европа, които идват „одухотворени“,

...
Страшни са нашите гурбетчии от Западна Европа, които идват „одухотворени“,
Коментари Харесай

Журналист би тревога: Страшни са нашите ислямисти от Западна Европа

Страшни са нашите гурбетчии от Западна Европа, които идват „ одухотворени “, след като в джамии са им променили съзнанието. Това каза журналистът Илхан Андай. Те трябва да бъдат следени, предупреди той.

Журналистът даде пример със свой познат в Брюксел, който е вземал по 2500 евро заплата и е бил отчаян, но след като започнал да посещава джамия светогледът му се променил. Такива хора са лесни за „ обработка “, за радикализация, обясни Андай.

„ От зората на демокрацията сме били винаги интересни като държава и с това, че имаме силно присъствие на мюсюлмани за хората от ислямския свят с
многото пари, които искат да държат под контрол една огромна част от населението на Балканите. В Родопите по-лесно могат да проникнат мюсюлмански фондации. В Кърджали обаче е почти невъзможно “, заяви Андай.

„ Нашите гурбетчии в Брюксел са лесни за манипулиране, за радикализиране заради това, че са изолирани от обществото. Те са по-притеснителни в сравнение с пришълците от ислямския свят. Не идват от Йордания и Иран вече емисари “, подчерта журналистът.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР