Стратегията на Швеция за справяне с коронавируса е подобна на

...
Стратегията на Швеция за справяне с коронавируса е подобна на
Коментари Харесай

Швеция: Мит е, че животът в страната тече както обикновено

Стратегията на Швеция за справяне с коронавируса е подобна на тази в много други страни, въпреки че в страната не са въведени ограничения на придвижването, заявиха двама министри, цитирани от ДПА.

" Мит е, че животът в Швеция тече както обикновено ", заяви външната министърка Ан Линде на предавана по интернет пресконференция. Страната привлече внимание, тъй като не въведе ограничения на придвижването и за разлика от съседите си не затвори ресторантите и баровете. Клиентите обаче трябва да седят на безопасна дистанция между масите, за да бъдат обслужени.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5739
" Мнозина си стоят у дома и спряха да пътуват, много предприятия се сриват, очаква се значителен ръст на безработицата ", добави тя. В Швеция не са въведени пълни ограничителни мерки, но част от шведското общество не функционира, добави тя.

Министърката на здравеопазването и социалните въпроси Лена Халенгрен подчерта, че основната разлика между Швеция и други страни е, че Стокхолм не затвори училищата до 9-и клас и детските градини и хората не бяха принудени да стоят по домовете си. Целта на правителството е да ограничи разпространението на инфекцията и да гарантира, че здравните услуги ще останат достъпни за всички.

Стартира масово тестване в Швеция

" Големият брой заразени в домовете за възрастни е едно от основните ни притеснения ", добави Халенгрен. Според министърката не е ясно защо коронавирусът се е разпространил там.

Халенгрен съобщи днес, че през идните седмици Швеция ще започне масово да прави тестове за коронавируса. " Говорим за 50 000, може би дори 100 000 теста на седмица ", подчерта министърката, цитирана от Франс прес.

Според агенцията за обществено здравеопазване около една трета от свързаните с коронавируса смъртни случаи в Швеция са в домовете за възрастни. В страната са регистрирани 13 216 случая на заразяване и 1400 жертви на COVID-19.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5739  Тръмп се съмнява в броя на жертвите от пандемията в Ухан Тръмп се съмнява в броя на жертвите от пандемията в Ухан  Японски специалисти с мрачна прогноза за страната им при нова вълна от COVID-19 Японски специалисти с мрачна прогноза за страната им при нова вълна от COVID-19  Първи случай на ковид е доказан в Сирия Първи случай на ковид е доказан в Сирия
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР