Според мен е реалистично масовата ваксинация на населението да започне

...
Според мен е реалистично масовата ваксинация на населението да започне
Коментари Харесай

Доц. Кунчев за сертификат за преболедувалите COVID-19: Не е невъзможно да има такъв

Според мен е реалистично масовата ваксинация на населението да започне в края на април, стига да получим разрешение за ваксината на АстраЗенека. Вече завършихме първата фаза на имунизиране и почнахме втората, в която влизат учителите и възрастните хора. Очаквам скоро да започнем и третата фаза. Това сподели пред журналисти здравният държавен инспектор доц. Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил пред журналисти след като му бе поставена първата доза от ваксината на " Пфайзер ".

Той увери медиите, че ако една ваксина е минала през изпитанията за ефикасност и безопасност, значи тя отговаря на изискванията и уточни, че като цяло няма да има съществена разлика между различните ваксини.

Относно недоволството на ресторантьорите доц. Кунчев призна, че диалогът е много тежък и ги разбира, но също така искрено се надява да не отворят заведенията си по примера на италианците, както се заканита от бранша вчера.

Ще направим възможния компромис. Утре ще вземем окончателното решение. За моловете нещата са малко по-ясни, ако отворим само търговската част, тъй като там искаме да избегнем социалните контакти, но търговската дейност не пречи, обясни здравният инспектор.

На въпрос дали е възможно да се издава сертификат за тези, които са преболедували COVID-19, но не са си поставили ваксина доц. Кунчев отговори, че за момента такъв сертификат не е обсъждан, но не е и невъзможен. Той напомни, че от вчера вече има сертификат за поставена ваксина.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18572  И доцент Кунчев се ваксинира: Надявам се да няма странични реакции, че на следващия ден съм на брифинг И доцент Кунчев се ваксинира: Надявам се да няма странични реакции, че на следващия ден съм на брифинг  Започва издаването на документи за имунизиране и в Гърция Започва издаването на документи за имунизиране и в Гърция  26 са случаите на новия ковид в Гърция 26 са случаите на новия ковид в Гърция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР