Спешната помощ в област Търговище работи на пълни обороти, въпреки

...
Спешната помощ в област Търговище работи на пълни обороти, въпреки
Коментари Харесай

Спешната помощ в област Търговище работи на пълни обороти, въпреки отсъстващи специалисти

Спешната помощ в област Търговище работи на пълни обороти, въпреки отсъстващи специалисти. Заради сезонни вируси и грипоподобни симптоми от работните си места временно липсват десет медицински специалисти от общо 120, каза за БТА д-р Янка Андреева - ръководещ Центъра за спешна медицинска помощ /ЦСМП/ в Търговище.

Снощи медици от Търговище и Попово със светлини са отправили посланието " Да пазим живота! ", апелирайки за спазване на противоепидемичните мерки.

По думите на д-р Андреева, заради временно здравословно неразположение отсъстват по петима специалисти - медицински сестри и фелдшери от екипите в Търговище и в Омуртаг. Радостното е, че нямаме болни от коронавирус, подчерта тя. ЦСМП в Търговище има филиали в четири от петте общини на областта. Набавени са необходимите количества предпазни средства, за да се обезпечи нормалната дейност на медиците.



Центърът с разполага и използва четири линейки, предназначени за пациенти с Коронавирус - 19. По една в Търговище, в Омуртаг, в Попово и в Антоново. " Помагаме и на МБАЛ - Търговище за извозването със специализиран транспорт на пациенти, нуждаещи се от хемодиализа ", допълни д-р Андреева.

Екипите реагират дневно на 15-18 повиквания. Специалистите отчитат ръст на заболеваемостта, произтичащ и от сезонните вируси.

Д-р Андреева посочи, че и довечера дежурните медици ще излязат, за да изразят съпричастността си с каузата, и за да призоват обществеността към по-висока отговорност за да се ограничи разпространението на заразата и за да се запазят човешки животи. Очаква се към тях тази вечер да се присъединят и работещите в областната болница в Търговище.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14068  В Сливен са осъществени 452 инспекции за съблюдаване на карантина на територията на региона В Сливен са осъществени 452 инспекции за съблюдаване на карантина на територията на региона  Властите с последни данни за COVID-19 след шоковото повишаване на случаите

Властите с последни данни за COVID-19 след шоковото повишаване на случаите  Проф. Асен Балтов: Бъдете по-дисциплинирани Проф. Асен Балтов: Бъдете по-дисциплинирани
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР