Специалисти от руското министерство на извънредните ситуации съветват след покупка

...
Специалисти от руското министерство на извънредните ситуации съветват след покупка
Коментари Харесай

Руски специалисти: Плодовете и зеленчуците да се киснат във вода

Специалисти от руското министерство на извънредните ситуации съветват след покупка плодовете и зеленчуците да бъдат накиснати във вода 10 - 15 минути за профилактика срещу разпространението на новия коронавирус, съобщи ТАСС.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5814
Първо продуктите трябва да бъдат старателно измити, след това накиснати във вода, а накрая добре изплакнати. Това препоръчват специалисти от Всерусийския научно-изследователски институт по проблемите на гражданската отбрана и извънредните ситуации към министерството, предава БТА.

Имунолог: Внимавайте с кутиите от готова храна

Специалистите съветват да се използват неутрални миещи препарати, които след това да бъдат изплакнати старателно.

От института напомнят, че веднага след прибиране у дома трябва да измием ръцете си и чак след това да разпределяме покупките.

" Продуктите в твърда опаковка - пластмасова, метална или стъклена, трябва да бъдат измити със сапун ", съветват специалистите. Преди изваждането им трябва да бъде измит и плотът, който се използва.

Специалистите съветват също редовно да се дезинфекцират масите, дръжките на вратите, столовете и различни устройства с битови препарати, които също убиват вирусите.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5814  Починалите по света от COVID-19 са над 160 000, 2/3 от тях са в Европа Починалите по света от COVID-19 са над 160 000, 2/3 от тях са в Европа  Броят на инфектираните с COVID-19 в Румъния доближи 8746 души Броят на инфектираните с COVID-19 в Румъния доближи 8746 души  Медицинска помощ от Китай дойде на летището в Скопие Медицинска помощ от Китай дойде на летището в Скопие
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР