Словения е регистрирала днес рекорден брой смъртни случаи за денонощие

...
Словения е регистрирала днес рекорден брой смъртни случаи за денонощие
Коментари Харесай

Словения е регистрирала рекорд на смъртните случаи от COVID-19 за денонощие

Словения е регистрирала днес рекорден брой смъртни случаи за денонощие на заразени с коронавирус пациенти, предаде Хина, позовавайки се на данни на словенското правителство.

През последните 24 часа са направени 3918 теста за COVID-19, от които 889 са се оказали положителни, предава БТА.

Според правителството намаляването на процента на заразените спрямо направените изследвания от 25,43 процента на 22,9 процента е знак, че мерките работят. Говорителят на правителството Йелко Кацин изрази оптимизъм, че епидемията забавя хода си, като се има предвид, че за втори път за седмица броят на новите случаи е под хиляда на денонощие.

По данни на здравното министерство обаче през последните 24 часа са загубили живота си 34 души с COVID-19, което е най-големият брой за денонощия от началото на пандемията. Общият брой на починалите в страната досега е 531.

Понастоящем в болници в Словения са настанени 1084 пациенти с Ковид-19, а в интензивни отделения се намират 174 от тях.

Активните случаи са 22 167.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 14624  Учени: Ниският растеж е обвързван с нараснал риск от болест с COVID-19 Учени: Ниският растеж е обвързван с нараснал риск от болест с COVID-19  В помощ на инфектиран доктор: Опашка от чакащи да дарят плазма пред кръвния център В помощ на инфектиран доктор: Опашка от чакащи да дарят плазма пред кръвния център  Русия за трети следващ ден регистрира над 20 хиляди инфектирани с ковид Русия за трети следващ ден регистрира над 20 хиляди инфектирани с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР