След среща с представители на фармацевтичните компании „Кюрвак“, „Пфайзер“ и

...
След среща с представители на фармацевтичните компании „Кюрвак“, „Пфайзер“ и
Коментари Харесай

Андрей Ковачев: Още не е ясно дали ваксините предпазват и от предаване на вируса

След среща с представители на фармацевтичните компании „ Кюрвак “, „ Пфайзер “ и „ Модерна “ евродепутатът заяви, че все още не е сигурно дали ваксините срещу COVID-19 предпазват и от предаване на вируса и колко дълго трае имунитетът след ваксиниране, предаде БНР.

„ Изпълнителният директор на „ Пфайзер “ каза, че очакват към края на февруари-март да имат по-голяма яснота, за да може да се гарантира, че наистина няма опасност от предаването на вируса, както и няма дългосрочни данни за колко месеца, година или две години защитата остава “, каза той.

По повод новия щам на вируса, който се разпространява със 70 на сто по-бързо, Ковачев изрази опасения, че той вече е пренесен и в други страни, освен във Великобритания и Южна Африка.

Евродепутатът изказа недоволство от факта, че страните-членки не следват препоръките на Комисията за ограниченията на пътуванията и изискванията за тестовете.

Според него ограниченията, когато се преминава от една червена зона в друга, трябва да бъдат по-ясно аргументирани и да има еднакви правила.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18343  Италия удължава локдауна до 5 март Италия удължава локдауна до 5 март  Полша стартира да записва жителите си над 80-годишна възраст за имунизация против ковид Полша стартира да записва жителите си над 80-годишна възраст за имунизация против ковид  Лекар предсказа: Ваксинирани или не, и тази Коледа няма да свалим маските Лекар предсказа: Ваксинирани или не, и тази Коледа няма да свалим маските
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР