След като сме имунизирани, можем да разчитаме на защита 14

...
След като сме имунизирани, можем да разчитаме на защита 14
Коментари Харесай

Имунолог: Едва 10-14 дни след втората доза имаме реална защита от COVID-19

След като сме имунизирани, можем да разчитаме на защита 14 дни след първата доза – нарастват антителата. А едва 10 дни след втората доза имаме реална протекция, 14 при ваксината на „ Модерна “.

Това каза в " Офанзива с Любо Огнянов " по NOVA NEWS проф. Мария Николова, имунолог, за двете ваксини, с които в момента се имунизира у нас – на Пфайзер/Биотнех и на Модерна.

Според нея при руската „ Спутник “ се използват човешки вируси – ако имаме имунна реакция при първата доза, при втората той ще се неутрализира.

По нейните думи хората с придружаващи заболявания трябва да се посъветват със своя лекар преди да решат да се ваксинират. " До 200 проби седмично на новите мутации ще може да се изследват съвсем скоро. Най-добрият имунен отговор се получава след боледуване ", изтъкна имунологът.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19403  COVID-19 и други рецесии на континента са в дневния ред на виртуалния конгрес на Апелативен съд COVID-19 и други рецесии на континента са в дневния ред на виртуалния конгрес на Апелативен съд  Добра вест от Търговищко Добра вест от Търговищко  Десетки пасажери за Швейцария блокирани на летище София Десетки пасажери за Швейцария блокирани на летище София
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР