След 10 дни ще усетим резултатите от пътуването по Великден.

...
След 10 дни ще усетим резултатите от пътуването по Великден.
Коментари Харесай

Проф. Балтов: След Великден случаите на COVID-19 ще се увеличат, рискът остава

След 10 дни ще усетим резултатите от пътуването по Великден. Това заяви в ефира на БНТ директорът на " Пирогов " проф. Асен Балтов по повод Великденските празници и извънредните мерки за борба с разпространението на коронавируса у нас.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5799
" Ще го усетят хората не толкова в София, а в по-малките градове, където може би медицинското оборудване не е на нивото на големите болници в столицата. Тогава наистина ще видим колко ще се увеличат болните от коронавирус в другите областни градове. Ще има увеличение категорично. Проблемите идват не от това, че има болни в болниците. Проблемите идват от хората, които не знаят, че са вирусоносители ", заяви проф. Балтов.

Според него само Оперативният щаб може да каже дали да се разхлабят мерките. " При едно разхлабване на мерките може да пламне цяла една болница.

Рискът остава. Разхлабване може би ще има, но още е рано ", каза още той.

Директорът на " Пирогов " заяви, че хората разбраха, че в никакъв случай не сме стигнали пик, в никакъв случай не можем да си позволим в момента да саморазхлабваме мерките, защото кривата тръгна нагоре. " Постепенно мисля, че в следващите две седмици хората ще видят, че може да се удвоят или утроят случаите на заразени с коронавирус, което показва, че трябва още търпение. В момента в " Пирогов " има 41 души на лечение, 8 са в крайно тежко общо състояние, интубирани на вентилация, останалите 33-ма са в средно тежко състояние. В групата от 33-ма души има и 4 служители на " Пирогов " - две сестри и двама санитари, които са се заразили по време на работа в среда ", уточни още той.

" Пирогов " в момента работи на 1/3 от капацитета. Плановите операции са абослютно забранени с изключение на онкозаболяванията.

Всички, които са спешни състояния също не чакат.

Никой не е върнат от " Пирогов ", каза проф. Балтов.



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5799  Индия изпраща хидроксихлорохин на ОАЕ за пациенти с ковид Индия изпраща хидроксихлорохин на ОАЕ за пациенти с ковид  Караянчева: Макар да не е скоро, парковете още веднъж ще се изпълнят с деца и младежи Караянчева: Макар да не е скоро, парковете още веднъж ще се изпълнят с деца и младежи  Лекар: Пациентът самичък би трябвало да избере на чия страна да е – на лекаря или на заболяването Лекар: Пациентът самичък би трябвало да избере на чия страна да е – на лекаря или на заболяването
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР