Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че медицински растения като едногодишния

...
Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че медицински растения като едногодишния
Коментари Харесай

СЗО предупреди за използването на билки срещу COVID-19

Световната здравна организация (СЗО) предупреди, че медицински растения като едногодишния пелин (Artemisia annua), предлагани като възможни лечения срещу COVID-19, трябва да бъдат изследвани първо за ефикасност и странични ефекти, съобщи Ройтерс.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7215
СЗО добави, че подкрепя традиционната медицина, която е с научно доказан ефект, защото допълнителните алтернативни лечения носят ползи.
Надпреварата да бъде открито лечение за COVID-19 поднови интереса към билки като едногодишния пелин. Мадагаскарският президент Андри Раджоелина възхвалява лечение на основата на това растение. Макар и билковата смес още да не е изследвана научно, няколко африкански държави обявиха, че вече са я поръчали, или че са получили поръчки за нея.

,,Дори и терапиите да произлизат от традиционни практики и да са природни, много е важно ефикасността и безопасността им да бъде установена със строги клинични изпитания ", заявиха от офиса на СЗО за Субсахарска Африка, цитирани от БТА.

Шефът на СЗО призовава за единство в дългата борба с коронавируса

СЗО работи с изследователски институти, за да бъде проверена клиничната ефикасност на продукти от традиционната медицина за лечение на COVID-19.

Съобщенията за ефективността на някои традиционни средства в социалните мрежи трябва да се приемат внимателно, защото може да са лъжлива информация.

,,Предлагат се много растения и субстанции, без да има минимални изисквания и доказателства за качество, безопасност и ефикасност ", предупреди СЗО, като добави, че продукти, които не са изследвани сериозно, могат да поставят хората в опасност, да им дадат лъжливо чувство за сигурност и да ги отклонят от предпазни мерки.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7215  Една четвърт от британците са в насилствен отпуск поради COVID-19 Една четвърт от британците са в насилствен отпуск поради COVID-19  Установиха два фризьорски салона, които работят със занижен режим на стерилизация Установиха два фризьорски салона, които работят със занижен режим на стерилизация  Норвегия записва над 7900 случаи на COVID-19 досега Норвегия записва над 7900 случаи на COVID-19 досега
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР