Световната здравна организация подчерта, че на този етап няма основания

...
Световната здравна организация подчерта, че на този етап няма основания
Коментари Харесай

СЗО: Няма гаранция, че човек не може да се разболее два пъти от коронавирус

Световната здравна организация подчерта, че на този етап няма основания да се смята, че ако даден човек пребори коронавируса, той няма да се зарази отново, тъй като не всички пациенти изграждат антитела след първото заразяване.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5350
,,За жалост все още не можем да дадем категоричен отговор дали излекуваният от COVID-19 би могъл да се зарази отново с вируса. Това е загадка``, заяви по време на пресконференция в Женева д-р Майк Райън, изпълнителен директор по спешните програми към СЗО.

СЗО: Гответе се носенето на маски да стане ежедневие

,,В едно от ранните ни изследвания не установихме никакви антитела в пациенти от Шанхай, преборили коронавируса. В други пък намерихме голямо количество антитела``, посочи пред журналисти д-р Мария ван Керкхове.

,,Дали пациентите, които са имали антитела, са били имунизирани срещу вируса, е съвсем отделен въпрос``, допълни тя.

От СЗО отбелязаха, че към момента над 300 хиляди души са се излекували от COVID-19, но уточниха, че се нуждаят от още данни на възстановени пациенти, за да се установи изграждането на антителата им и дали това им дава имунитет и за какъв период.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5350  Заразените с новия ковид във Финландия са към този момент 3161 Заразените с новия ковид във Финландия са към този момент 3161  Пандемията разколебава някои от най-яростните съперници на имунизациите Пандемията разколебава някои от най-яростните съперници на имунизациите  Евгени Будинов към Българска социалистическа партия: Не казвайте на черното бяло, в случай че не помагате, не пречете

Евгени Будинов към Българска социалистическа партия: Не казвайте на черното бяло, в случай че не помагате, не пречете
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР