Само за седмица заразените в Пазарджик, Сливен, Бургас, Хасково и

...
Само за седмица заразените в Пазарджик, Сливен, Бургас, Хасково и
Коментари Харесай

Пет области отново попаднаха в червената COVID зона

Само за седмица заразените в Пазарджик, Сливен, Бургас, Хасково и София отново са се увеличили до над 120 на 100 000 души. В столицата се забелязва и плавен ръст на приетите в болница.

Увеличават се и положителните проби, съмнителни за британския вариант на коронавируса, който е и по-заразен. Въпреки това здравният министър проф. заяви, че на този етап затягане на мерките не се предвижда.

В две столични болници между 30 и 50% от положителните вчерашните проби били съмнителни за британския вариант на COVID-19.

" Това, което е притеснителното, е по-лесното предаване на този щам. Кривите на заболеваемостта могат да променят своя ход. Да се забърза покачването, така да го наречем ", заяви здравният министър по-рано днес.

България може да изследва до 5% от положителните проби дневно за новите мутации на вируса.

" Това изследване отнема време и то не зависи от бързината на изследването ", каза проф. Ангелов.

За 2 седмици у нас са доказани 33-ма заразени с британския вариант на COVID-19. В последната седмица в София се забелязва и ръст на приетите в болница с коронавирус.

" Имаме увеличение с няколко пациента за последните 3-4 дни. Епидемиологичната обстановка и у нас и в Европа предполага значително покачване, което го очакваме след около 2 - 3 седмици ", прогнозира той.

Здравният министър обясни, че следи денонощно ситуацията в София. " Тогава, когато преценим, че съществува някаква ясна тенденция, която да изисква мерки. Бъдете сигурни, че вие ще бъдете първите, които ще ги разберете ", каза проф. Ангелов.

От " Пирогов ", където са настанени повечето заразени с британския вариант на коронавируса обясниха, че за момента не са забелязали усложнения сред инфектираните.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19289  Не признаха тестванията за COVID-19 на две българки, пристигнали от Англия Не признаха тестванията за COVID-19 на две българки, пристигнали от Англия  Атакуваха на улицата основния медицински консултант на Англия Атакуваха на улицата основния медицински консултант на Англия  Швейцария отсрочва утвърждението на имунизацията на Астра Зенека и поръчва повече дози от други компании Швейцария отсрочва утвърждението на имунизацията на Астра Зенека и поръчва повече дози от други компании
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР