САЩ искат да променят радикално начина на работа на Световната

...
САЩ искат да променят радикално начина на работа на Световната
Коментари Харесай

САЩ искат радикални промени в Световната здравна организация

САЩ искат да променят радикално начина на работа на Световната здравна организация (СЗО), която остро критикуват за поведението ѝ в началото на пандемията от COVID-19, заяви държавният секретар Майк Помпейо, цитиран от БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5406
СЗО не направи каквото трябваше в началото, заяви Помпейо в интервю за радиостанция от Флорида, повтаряйки обвинението на администрацията на Доналд Тръмп  Доналд Тръмп Доналд Тръмп - американски бизнесмен и политик Доналд Тръмп е роден на 14 юни 1946 г. в нюйоркския, че СЗО твърде много е споделяла позициите на Китай.

Доналд Тръмп: СЗО е пристрастна към Китай

Президентът Тръмп заплаши да замрази вноските на САЩ в СЗО и обеща решение по този въпрос в близките дни. " Трябва да се уверим, че парите, които изразходваме, доларите на американските данъкоплатци, се използват правилно и за предвидените задачи ", каза Помпейо.

" В миналото СЗО е вършила добра работа. Този път за жалост тя не се представи по най-добрия начин и трябва да окажем натиск това радикално да се промени ", добави той и спомена без повече подробности " различно решение, за да може тези важни задачи за световното здраве наистина да бъдат изпълнени ".

Помпейо повтори обвиненията срещу Китай, който според САЩ се е забавил да съобщи на останалия свят истинската опасност от епидемията.

" Сигурен съм, че хората, които не са действали по подходящия начин, или са въвели в заблуждение, или не са споделили информации както трябва, или са водили дезинформационни кампании, един ден ще си понесат отговорността ", заяви той.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5406  Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние се върна на работа след болестта с COVID-19 Главният договарящ на Европейски Съюз за Брекзит Мишел Барние се върна на работа след болестта с COVID-19  Лекари приветстваха хората, които съблюдават ограниченията Лекари приветстваха хората, които съблюдават ограниченията  Чехия се готви за последователно отваряне на магазините и заведенията за хранене Чехия се готви за последователно отваряне на магазините и заведенията за хранене
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР