Ръстът на сигналите в Инспекцията по труда в момента е

...
Ръстът на сигналите в Инспекцията по труда в момента е
Коментари Харесай

ГИТ съветва работниците: Не позволявайте работодателите да ви притискат

Ръстът на сигналите в Инспекцията по труда в момента е изключително висок. Той е с над 50% от обичайното за периода на годината. Това разкри пред NOVINI.BG Николай Стоянов, главен юрисконсулт от Главна инспекция по труда.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4632
Най - честите сигнали са свързани главно с неизплатени трудови възнаграждения и неизплатени обезщетения във връзка с прекратяването на трудовите договори. Други сигнали, които получаваме са свързани с неполучаване на документи във връзка с прекратяване на трудово-правните отношения.

„ Поради нарасналия брой на сигналите Инспекция по труда е прекратила своите планови проверки и работим само по сигнали на граждани, за да може да обхванем всички “, информира Стоянов.

И днес Бюрата по труда са буквално обсадени от безработни

Заради това ГИТ отправи към работниците няколко важни съвета. Ето какви са те:

-Служителите и работниците да не се съгласяват на неплатен отпуск, тъй като това ги лишава от доход.

-Всеки един да потърси правилното правно основание за прекратяване на трудовия договор и в случай на оказан натиск от страна на работодателя да не се приема този вариант, защото в бъдеще това може да личи даден човек от правото му да получават обезщетение за безработица в размерите, които са предвидени в закон.

Няколко съвета към работодатели: Не се паникьосвайте и не уволнявайте

За най-честите нарушения ГИТ налага глоби между 1500 – 15 000 лв.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4632  Борисов разкри: Започва всеобщо тестване в Банско

Борисов разкри: Започва всеобщо тестване в Банско  Ръстът на броя на инфектираните с ковид в Австралия понижа до рекордните 2 % дневно Ръстът на броя на инфектираните с ковид в Австралия понижа до рекордните 2 % дневно  Д-р Маджаров: Най-страшното ще е да се излезе по Великденските празници Д-р Маджаров: Най-страшното ще е да се излезе по Великденските празници
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР