Руски държавен институт по вирусология започна изпитания с хора на

...
Руски държавен институт по вирусология започна изпитания с хора на
Коментари Харесай

Руски институт започна изпитания на ваксина срещу коронавируса

Руски държавен институт по вирусология започна изпитания с хора на втория потенциален национален кандидат за ваксина срещу COVID-19, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 10918
Вчера на първи пет доброволци са били инжектирани по доза от ваксината. Те се чувстват добре.

Случаите на коронавирус в Русия надхвърлиха 820 000

Следващи доброволци ще бъдат ваксинирани на 30 юли. Очаква се изпитанието да обхване до 100 доброволци на възраст между 18 и 60 години. Институтът " Вектор " по вирусология, намиращ се в Сибир, работи по шест различни потенциални ваксини срещу COVID-9, показват данни на Световната здравна организация.

Друг държавен изследователски институт " Гамалей " в Москва извърши ранни изпитания на свой кандидат за ваксина по-рано този месец и се очаква да започне широкомащабно изпитание през август. В света се разработват над 100 ваксини срещу коронавируса. Най-малко четири от тях са във финалната трета фаза на изпитанията с хора, според данни на СЗО. Три са в Китай и една във Великобритания.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 10918  От 1 август носенето на маски на публични места на остров Мадейра става наложително От 1 август носенето на маски на публични места на остров Мадейра става наложително  Извънредната епидемиологична конюнктура се удължава до 31 август Извънредната епидемиологична конюнктура се удължава до 31 август  905 нови слуая на инфектирани с ковид за последните 24 часа в Испания 905 нови слуая на инфектирани с ковид за последните 24 часа в Испания
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР