Република Южна Африка (РЮА) се готви днес за тържествено посрещане

...
Република Южна Африка (РЮА) се готви днес за тържествено посрещане
Коментари Харесай

РЮА получава първата пратка с ваксини срещу COVID-19

Република Южна Африка (РЮА) се готви днес за тържествено посрещане на първата пратка от 1 милион дози ваксини срещу COVID-19 на компанията " Астра Зенека ", произведени от Института за серуми в Индия, предаде АП.

Южноафриканският президент Сирил Рамапоса ще участва в тържественото посрещане на международното летище " О.Р.Тамбо " в Йоханесбург на пратката с ваксините, която ще бъде последвана по-късно този месец от още една от 500 000 дози.

Ваксините на " Астра Зенека " ще бъдат използвани за имунизиране на здравните работници на първа линия, с което ще започне ваксинационната кампания в страната. Очаква се първите ваксинации да започнат в средата на февруари, след като се проведат изпитвания и ваксините бъдат одобрени от здравните регулатори в страната.

Правителството има намерение да ваксинира 40 милиона души или 67 процента от населението на Южна Африка, наброяващо 60 милиона души, до края на тази година.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19166  Европейски Съюз е получил до момента 18,5 млн. дози ваксини против COVID-19 Европейски Съюз е получил до момента 18,5 млн. дози ваксини против COVID-19  Работещите незаконно заведения за хранене във Франция няма да получават държавни помощи Работещите незаконно заведения за хранене във Франция няма да получават държавни помощи  Европейската комисия вкара позволителен режим за експорт на ваксини Европейската комисия вкара позволителен режим за експорт на ваксини
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР