Резултатите от първи и втори стадий на клинични проучвания бяха

...
Резултатите от първи и втори стадий на клинични проучвания бяха
Коментари Харесай

Епидемиолог коментира как ваксината ще неутрализира COVID-19

Резултатите от първи и втори стадий на клинични проучвания бяха доста обнадеждаващи. От самото начало на лятото са в трета фаза на клинични проучвания, които се извършват с хиляди доброволци на няколко континента. Целта на тези проучвания е, изследвайки действието на ваксината, да се потърсят потенциални редки реакции и да се измери колко добре тя пази. Tова обясни епидемиологът и преподавател по тропическа медицина в лондонско училище д-р Петър Марков.

Пред Bulgaria on air той каза, че създаването на ваксина е позитивна надпревара между страните. Определи го като предизвикателство на човечеството.

" В момента, в който имаме работеща ваксина и тя бъде разпространена, много бързо ще обърнем епидемията в наша полза. Това е ключът към контрола. Няма друг устойчив механизъм епидемията да бъде спряна ", категоричен бе епидемиологът.

Д-р Марков е на мнение, че преди да живеем достатъчно дълго с вируса, няма как да знаем колко трае имунитетът ни към него. По думите му коронавирусът доста мутира, но ако имаме ваксина, тя ще намали шанса за неблагоприятна мутация.

Според него най-добрата стратегия е държавните власти да следят броя на новозаразените, броя на смъртните случаи и на приетите в интензивни отделения към всеки един момент, след което да нагаждат епидемиологичния отговор спрямо това.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11730  Ето какво е положението на инфектираната с COVID-19 Юлия Тимошенко Ето какво е положението на инфектираната с COVID-19 Юлия Тимошенко  Съдят мъж, нарушил карантината си в София Съдят мъж, нарушил карантината си в София  Удължават до края на септември изключителната епидемиологична конюнктура? Удължават до края на септември изключителната епидемиологична конюнктура?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР