Рано е да кажем дали в момента има втора вълна

...
Рано е да кажем дали в момента има втора вълна
Коментари Харесай

Доц. Кунчев разкри ще има ли удължаване на извънредната обстановка и обяви: Този вирус се оказа много костелив орех

Рано е да кажем дали в момента има втора вълна на коронавируса. Трябва да изчакаме още. В момента можем да кажем, че има ръст на новозаболелите. Причините затова са комплексни.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9669
Това каза в предаването " Още от деня " по БНТ главният държавен здравен инспектор и член на Националния оперативен щаб за борба с коронавируса доц. д-р Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил по повод ръста на заразените с COVID-19 у нас през последните дни. " През последните седмици има ръст на новите случаи във всички държави на Балканите. Ние сме някъде на пето място по тези показатели. Гърция се справя най-добре, но и там мерките бяха жестоки. За да отидеш да си купиш хляб, трябваше да пращаш СМС. Много е просто - затваряш всички по домовете им и няма зараза. Всичко опита до това дали обществото ще приеме такава мярка.

Държави от ЕС въведоха карантина за влизащите българи заради увеличените случаи на COVID-19 у нас

Може и да сме залитали понякога в мерките, но нима беше лъжа, че в САЩ, Великобритания, Италия и Испания копаеха масови гробове? Когато всичко е отминало, е много лесно да се критикува. Ако сега имаше 5000 болни, както е в Швеция, каквото щяхте да говорите и питате вие журналистите? Болниците вече са подготвени за справяне със ситуацията и това беше нашата цел ", заяви доц. Кунчев.

Акад. Ангел Гълъбов пред novini.bg: Сега е пикът на COVID19 у нас

" Доста по-костелив орех се оказа този вирус. Ето, тук мога да призная, че сгреших с тезата си, че ще изчезне през лятото. Това се случваше при другите два коронавируса. За момента това не става с този. Виждаме и какво става в Северна и Южна Америка в момента. Това не искаме да допускаме в България.

Доц. Мангъров за затягането на мерките: Рано или късно всеки от нас ще се срещне с COVID-19

Най-лошото е, че се появяват нови случаи в цялата страна. Огнищата не са само клъстерни и това е много неприятно. Може да има и внос на вируса. Виждате кланицата в Германия. Ние няма как да следим прибралите се работници, защото за идващи от Германия няма задължителна карантина ", обяви главният държавен здравен инспектор.

Доц. Кунчев: Не можем вече да разчитаме на съвестта на хората, време е за буквата " К "

" Мерките не са разпуснати чак толкова. Маските и преди си бяха задължителни. Най-важното е хората да бъдат отговорни. След като не са отговорни, ние ставаме по-строги. Виждате, че има глоби от политически партии до премиера. Ако нещата отиват към рязък скок на заболеваемостта в отделни райони, мерките, които прилагахме, са на масата. Единственото, което не искаме да правим, е да спъваме обществения и социален живот. Сами видяхте, че никой не затворихме по къщите му, както в Гърция и не въведохме вечерен час, както в Сърбия, Северна Македония и Турция.

Глобяват премиера Борисов за липса на маска в Рилския манастир

Намирането на баланса между това да се спасят човешки животи и да не се счупи икономиката е най-сложното нещо. Всички трябва да спазваме мерките. Виждате какво се случва около нас. Борим се с нещо, което още не знаем какво точно е. При тази ситуация със сигурност ще поискам удължаване на извънредната епидемиологична обстановка ", категоричен бе доц. д-р Ангел Кунчев  Ангел Кунчев Д-р Ангел Кунчев е роден в Симеоновград. Средното си образование е завършил в СОУ " Васил.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9669  Масови инспекции за маски в Пловдив Масови инспекции за маски в Пловдив  Губят или печелят лечебните заведения от лекуването на пациенти с COVID-19? Губят или печелят лечебните заведения от лекуването на пациенти с COVID-19?  Д-р Владимир Сотиров: Страхът от COVID-19 отминава Д-р Владимир Сотиров: Страхът от COVID-19 отминава
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР