Разбирам напрежението сред туристическия бранш, защото състоянието на сектора е

...
Разбирам напрежението сред туристическия бранш, защото състоянието на сектора е
Коментари Харесай

Николина Ангелкова: От средата на юни започваме подготовка за летния сезон

Разбирам напрежението сред туристическия бранш, защото състоянието на сектора е наистина тежко. Туризмът на практика не функционира. Но вижте, секторът не обхваща само туроператорите и турагентите, а в него влизат ресторантьори, сервитьрои, аниматори... абсолютно всички са важни. Това заяви в сутрешния блок на ``Здравей, България`` по Нова телевизия министърът на туризма Николина Ангелкова  Николина Ангелкова Николина Ангелкова е министър на туризма. Родена е на 30 ноември 1979 г. Възпитаник е на Harvard по повод призивите на туроператорски организации министърът да подаде своята оставка.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6170
,,Това, което е важно, освен диалога, който е непрекъснат, е и намирането на баланс, защото в момента е наистина много трудно да се намери балансът за всички засегнати в сектора. Пак ще повторя, че разбирам напрежението в бранша, тъй като туризмът е най-тежко засегнатият отрасъл на българската икономика``, обясни тя и напомни, че туристическият сектор може да кандидатства за безлихвени заеми, отпуснати от Българската банка за развитие.

ВМРО с предложение за стимулиране на родния туризъм чрез ваучери за почивка

,,Голяма част от тези 800 млн. лева са насочени в борбата срещу заразата. Както стана ясно от думите на премиера вчера предстои въвеждането и на грантова схема за малките и микропредприятия. Средните предприятия също ще получат помощ. Разбирам желанието да се търси виновник за цялата тази ситуация, но всичко трябва да се постигне с диалог. Аз съм на страната на хората, на тяхното здраве и живот, и заедно трябва да търсим възможните решения``, коментира министър Ангелкова.

На въпрос дали все пак е готова да подаде своята оставка Никола Ангелкова отвърна, че за нея е важно да си върши работата и подчерта, че заради предприетите от правителството мерки България е на дъното по отношение на заразените и смъртните случаи от коронавирус.

По повод искането на част от бранша за учредяването на гаранционен фонд заради кризта министър Ангелкова припомни, че още през 2016 г. е имало проектозакон за създаването на такъв гаранционен фонд, но точно тези, които сега искат оставката й, са се изказали против него тогава. Въпреки това тя увери, че има готовност да бъде даден рестарт по неговата работа.

Ангелкова оптимист, че ще има летен сезон

В заключение министърът на туризма обяви, че от 15-и юни започна подготовката за новия летен сезон, уверявайки, че всички от бранша работят в тази посока.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6170  Американците не имат вяра на Тръмп, малко на брой са тези, които му се доверяват Американците не имат вяра на Тръмп, малко на брой са тези, които му се доверяват  Огнище на ковид в две къщи в Симитли Огнище на ковид в две къщи в Симитли  Симеон Дянков: В Еврозоната ще ни бъде по-сигурно

Симеон Дянков: В Еврозоната ще ни бъде по-сигурно
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР