Промяната в мярката 60/40 е изключителна важна. Това заяви зам.-председателят

...
Промяната в мярката 60/40 е изключителна важна. Това заяви зам.-председателят
Коментари Харесай

Искрен Веселинов: Промяната по схемата 60/40 е изключително важна

Промяната в мярката 60/40 е изключителна важна. Това заяви зам.-председателят на ВМРО и съпредседател на ПГ „ Обединени патриоти “ Искрен Веселинов. Коментарът му бе по повод важната промяна за икономическата мерка, която направиха днес депутатите - държавата ще поеме 60% от осигурителния доход на останалите без работа, без да се плащат осигуровки от работодателя.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 4226
В предаването „ Беновска пита “ Искрен Веселинов каза, че това е било предлагано и от тяхната група, както и от Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България (КРИБ). Депутатът каза, че сега вече мярката може да стане работеща.

Държавата поема осигуровките по схемата 60/40. Намаляват и глобите за " разходка в парка "

По отношение на исканата банкова ваканция след обявяване на кризата с коронавируса, Искрен Веселин каза:

„ Първото, което искахме, е банкова ваканция за срока на действие на извънредното положение. Например, имам кредит от 1000 лв. – 50 лв. главница и 10 лв. лихва, като в края на ивънредното положение аз няма да бъда натоварен с лихва. Спира часовникът и срокът не тече “.

И добави: Банките трябва да осъзнаят своята отговорност. Те са писаните яйца на икономиката, те са важни, когато дойде нужда, а сега сме в нужда. Ние не искаме да се опрощава взимане, а да се даде глътка въздух на длъжниците.

Искрен Веселинов призна, че Обединени патриоти имат различия с ГЕРБ по отношение на икономическите мерки. Отрече да става въпрос обаче за сериозни противоречия. ОП смятат, че няма достатъчно съгласуваност в коалицията за справяне с борбата с последствията от коронавируса.

„ Няма коалиционен дебат, няма съгласователни процедури, имаме един набор от мерки, които министрите предлагат. Има финансово-икономически съвет към МС, поискахме той да бъде обогатен от специалисти и с по един предствител на всяка партия “, коментира Веселинов.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 4226  Да не се стопира осъществяването на отговорностите за предаване на дете, реши Правната комисия

Да не се стопира осъществяването на отговорностите за предаване на дете, реши Правната комисия  Турското Министерство на вътрешните работи изключи от възбраната за излизане на открито младежите под 20 години, които работят Турското Министерство на вътрешните работи изключи от възбраната за излизане на открито младежите под 20 години, които работят  Държавата поема осигуровките по схемата 60/40. Намаляват и санкциите за Държавата поема осигуровките по схемата 60/40. Намаляват и санкциите за " разходка в парка "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР