Продължаващата положителна тенденция на намаляване на новите заразени с коронавирус

...
Продължаващата положителна тенденция на намаляване на новите заразени с коронавирус
Коментари Харесай

Австрия разхлабва мерките срещу коронавируса през май

Продължаващата положителна тенденция на намаляване на новите заразени с коронавирус в Австрия дава основание на австрийското правителство за ново разхлабване на ограничителните мерки.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5941
На пресконференция на канцлера Себастиан Курц, вицеканцлера Вернер Коглер и ресорни министри бяха обявени нови мерки: от 1 май ще отворят всички магазини, фризьорските салони и малките фирми за услуги. " Свобода колкото е възможно, ограничения колкото е необходимо ", това е мотото на втората фаза от извънредното положение, в което се намира Австрия заради кризата с коронавируса.

Обявено беше възобновяване на учебните занятия. Завършващите училище започват на 4 май подготовка за матурата. Останалите ученици ще се върнат в клас след 15 май. Подробностите на схемата, по която учениците ще посещават учебните заведения, ще съобщи тази седмица министърът на образованието.

Детските градини са отворени и в момента за родители, които са на работа, и семейства, в които съжителството на възрастни, работещи в момента в къщи, и деца създава проблеми. Вероятно през следващите седмици броят на децата, които посещават тези заведения, ще се увеличи.

Следващата седмица ще бъдат съобщени условията, при които ще бъдат отворени заведенията за хранене. Отсега е ясно, че целият персонал ще носи маски и посетителите ще спазват изисквания за дистанция.

От 1 май са разрешени срещите с членове на семейството и с близкки приятели, условията ще бъдат оповестени следващата седмица. От 15 май в храмовете ще се отслужват литургии.

Федералният канцлер засегна и темата за свободното пътуване в Европа. Държавите от Европейския съюз ще разработят първоначално правила за движение със съседните страни. Австрия вече води разговори с Германия, Чехия, Унгария и Словакия.

Този процес обаче ще е продължителен и ще зависи от броя на заразените. Затова Курц препоръча тази година хората да останат в Австрия и по време на своята отпуска.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5941  Бременна мигрантка е в цялостна изолираност в Гърция след позитивна проба за Covid-19 Бременна мигрантка е в цялостна изолираност в Гърция след позитивна проба за Covid-19  Алпийският полк връчва подаяние за болничното заведение в Смолян Алпийският полк връчва подаяние за болничното заведение в Смолян  Във Финландия ще ревизират отпадните води за следи от ковид Във Финландия ще ревизират отпадните води за следи от ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР