Притеснително се покачва заболяемостта и нарастват случаите на коронавирус в

...
Притеснително се покачва заболяемостта и нарастват случаите на коронавирус в
Коментари Харесай

Кюстендил може да въведе по-строги противоепидемични мерки

Притеснително се покачва заболяемостта и нарастват случаите на коронавирус в област Кюстендил, съобщават от Областния кризисен щаб.

Двуседмичната заболяемост от коронавирусна инфекция е 244,6 на 100 хил. души в областта, което нарежда Кюстендил на първо място в страната по брой нови случаи, отчетоха от там.

От Регионалната здравна инспекция уточняват, че почти всички нови случаи са на територията на община Кюстендил, а случаите в другите общини са единични.

" През последната седмица има изключително голям ръст на хората, които идват със симптоми в Спешно отделение, както и ръст на броя на хоспитализациите ", е казал по време на днешното онлайн заседание на щаба директорът на болницата в Кюстендил д-р Александър Величков, цитиран от БТА.

Хоспитализирани в специализираното отделение на болницата в града са 53-ма души, като трима от тях са в крайно тежко състояние и интубирани, а още десетима са в много тежко състояние. Отваря се и второ такова отделение с още 40 легла, тъй като първото, което е с 50 легла, сее напълнило, е казал още д-р Величков. Според данните, около 95 процента от пациентите, които са приемани в болницата с коронавирус са с дихателна недостатъчно и с нужда от кислород.

" Скоростта на нарастване на случаите е огромна в сравнение с месец ноември, когато също имахме много болни. Имаме по 7-8 души, които се приемат на ден в тежко състояние, което е силно обезпокоително. Бройката и на новозаразените, и на тези в тежко състояние върви с една бърза скорост, каквато не сме имали от пролетта на миналата година досега ", е казал още д-р Величков.

Областният управител Виктор Янев е призовал всички отговорни институции стриктно да следят за спазването на мерките, особено големите хранителни вериги и на всички работни места.

" Ще следим внимателно ситуацията и ако продължават да нарастват така обезпокоително случаите, специално за нашата област, ще бъдат въведени други, по-строги противоепидемични мерки ", е казал Янев.

По данни на РЗИ в момента има снишаване на възрастовата група на заболелите. Увеличава се делът на заболелите на възраст 25 - 49 г.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19285  Швеция към този момент ще желае негативен тест за COVID-19 за идващи чужденци Швеция към този момент ще желае негативен тест за COVID-19 за идващи чужденци  Затягат контрола за спазването на ограниченията в София Затягат контрола за спазването на ограниченията в София  Въпреки пандемията: Стотици сватбари си подвигнаха ваучър във Франция Въпреки пандемията: Стотици сватбари си подвигнаха ваучър във Франция
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР