Премиерът на Италия Джузепе Конте заяви днес, че при постепенното

...
Премиерът на Италия Джузепе Конте заяви днес, че при постепенното
Коментари Харесай

Конте защити решението за постепенно излизане от националната карантина

Премиерът на Италия Джузепе Конте заяви днес, че при постепенното снемане на мерките срещу разпространението на коронавируса в страната ще сe отчитат разликите в нивата на заразата в отделните области, предадоха Ройтерс и ТАСС.

В реч пред парламента той каза, че новият пакет от стимули в подкрепа на икономиката ще бъде огласен след няколко дни. По думите му пакетът ще включва 15 милиарда евро за компаниите и 25 милиарда евро за преки плащания на наети и самонаети лица.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6778
Остри критики срещу Джузепе Конте заради плановете за разхлабване на мерките срещу COVID-19

Наложеното на 9 март затваряне на Италия ще бъде облекчавано на етапи от 4 май нататък при консултации с местните власти в регионите, в които епидемиологичната обстановка не е толкова тежка, каза Конте. Същевременно той предупреди регионите да се разхлабват рестрикциите едностранно и без консултации.

Пред депутатите премиерът защити решението на своето правителство за постепенно излизане от националната карантина, тъй като по-широко отваряне ще представлява голяма заплаха за общественото здраве. " Предпочитам да кажа високо и ясно с риск да изглежда непопулярно: Правителството не може да осигури незабавно връщане към това, което беше нормално в нашия предишен живот ", подчерта той. По думите му икономическите последици от евентуална втора вълна на заразата ще бъдат " още по-тежки ".

Джузепе Конте каза, че базовият показател на репродукция на коронавируса (тоест колко души може да зарази един носител на вируса) възлиза на 0,5-0,7. Но предупреди, че този показател може да нарасне и ако се върне до стойност, близка до единицата, има опасност от претоварване на отделенията за интензивно лечение.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6778  Турция даде медицински защитни материали на Франция Турция даде медицински защитни материали на Франция  Изследваха двама бургазлии от самолета Амстердам - София, в който пътуваха инфектирани с COVID-19 Изследваха двама бургазлии от самолета Амстердам - София, в който пътуваха инфектирани с COVID-19  Сакскобургготски подари 50 000 лева на Сакскобургготски подари 50 000 лева на " Пирогов ", закупиха доста значим уред за COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР