Предупредихме с колегите от щаба, че с разпространението на британския

...
Предупредихме с колегите от щаба, че с разпространението на британския
Коментари Харесай

Проф. Кантарджиев: Отворим ли дискотеките, пак ставаме първи по заболеваемост

Предупредихме с колегите от щаба, че с разпространението на британския вариант на вируса репродуктивното число ще се покачи. Последните седмици имахме намаляване на новите случаи, като най-ниското за страната беше на 26 януари – 85. Вече минаваме на 110 заразени на 10 000 души. В момента 10 души заразяват 12. Това съобщи на брифинга на Националния оперативен щаб директора на Центъра по заразни и паразитни болести проф. Тодор Кантарджиев.

,,Ако ситуацията продължи по този начин, може да стане 10-има да заразяват 16. Когато отхлабим мерките и станем симпатични на хората и отворим нощните заведения и дискотеките, тогава числото ще се покачи и 10 души ще заразяват 29``, отбеляза проф. Кантарджиев.

А когато това стане, ще надминем бройките по дневна заболеваемост и пак ще минем в най-предните редици по заболеваемост, предупреди той.

Мерките са толкова меки! Просто носенето на маска и несъбирането на много хора. Разбираме и съчувстваме на тези, които са останали без работа, но това се прави от двеста години и единствено това ограничава разпространението на вируса, категоричен бе проф. Тодор Кантарджиев.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19305  Започва тестване за COVID-19 на личния състав в детските градини във Варна Започва тестване за COVID-19 на личния състав в детските градини във Варна  Събират шефовете на национални медии, търсят подпомагане за имунизирането Събират шефовете на национални медии, търсят подпомагане за имунизирането  Ще получим ли дози от съветската ваксина? Ще получим ли дози от съветската ваксина?
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР