Предстоят тежки месеци в България и в света. Трябва да

...
Предстоят тежки месеци в България и в света. Трябва да
Коментари Харесай

Дянков: Следващото правителство неминуемо ще вдига данъци заради пенсиите

Предстоят тежки месеци в България и в света. Трябва да сме по-пестеливи. Това каза в предаването " 120 минути " по БТВ бившият министър на финансите Симеон Дянков  Симеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Мярката 60/40 закъсня много, иначе е работеща. Аз бих я увеличи на 90/10, за което има пари от европейските фондове. Но тази мярка помага на бизнеси, които вече съществуват. Трябва ни схема с кредити, която да даде нова енергия на бизнеса в България, заяви той.

Никой не знае докога ще продължи кризата, аз бих проявил търпение и бих давал тези пари сега. След три месеца вече ще е късно. В много страни мерките се преориентират към нови фирми. Администрацията на Байдън точно това обяви миналата седмица, посочи Дянков.

Той прогнозира, че изплащането на по-високите пенсии и 50-те лева добавка към тях ще доведат до вдигане на данъци. Следващото правителство ще трябва да вдигне данъци, защото пенсионната система е на минус от 15 години. С тази политика на сегашното правителство за пенсиите неминуемо трябва да се вдигнат данъци. Според мен ще се наложи вдигането на ДДС с 2-3%, а може би и корпоративният данък, каза още Симеон Дянков  Симеон Дянков Симеон Денчев Дянков е роден на 13 юли 1970 г. в София. Завършил е езиковата гимназия в Ловеч. Учи.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19126  Янка Такева: Обсъжда се идната образователна година да стартира от 10 септември Янка Такева: Обсъжда се идната образователна година да стартира от 10 септември  Организациите на заведенията: Сваляме доверието си от виновните институции! Организациите на заведенията: Сваляме доверието си от виновните институции!  Зам.-председателят на Европейска комисия: Никоя компания не може да изнудва Европа за имунизациите Зам.-председателят на Европейска комисия: Никоя компания не може да изнудва Европа за имунизациите
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР