Председателят на Районен съд-Бургас Яна Колева е подала заявление за

...
Председателят на Районен съд-Бургас Яна Колева е подала заявление за
Коментари Харесай

Шефката на Районен съд-Бургас подаде оставка

Председателят на Районен съд-Бургас Яна Колева е подала заявление за предсрочно освобождаване от длъжност. Оставката й бе гласувана без дебати от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) днес.

Съдия Колева бе административен ръководител на съда от октомври 2009 г. Това бе вторият й мандат, който трябваше да изтече през декември 2019 г.

Причините за оставката са лични, няма извънредна ситуация, съобщиха от пресцентъра на Районния съд.

„ Флагман “ опита да разговаря по телефона със съдия Яна Колева, но тя отказа коментар. От съда заявиха, че ще изпратят прессъобщение.

Във ВСС одобриха освобождаването на Колева и назначаването й като редови съдия в същия съд на вакантна длъжност.

Заместник-председателят на Районния съд в Бургас Георги Иванов ще изпълнява функциите на ръководител, реши още Съдийската колегия.

По време на обсъждането на точката стана ясно, че друг заместник е можел да заеме поста. Става въпрос за съдия Анна Щерева Кидерова, която е с по-висок ранг от Георги Иванов. Тя обаче изрично е отказала да стане шеф на съда.

Съдийската колегия гласува анблок единодушно „ за “ освобождаването на Яна Колева, назначаването й на редова съдийска длъжност и избирането на Георги Иванов за временен ръководител.



Новият временен ръководител на Районен съд-Бургас Георги Иванов е завършил „ Право “ в Софийския университет „ Св. Климент Охридски “ през 2003 г. Това съобщиха от съда след избора му от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС).

Георги Иванов е започнал работа като младши съдия в Окръжен съд-Бургас през 2005 г. Две години след това той отива в Районния съд.

От 20 септември 2017 г. Иванов е заместник-председател на съда.
Общият му юридически стаж е 14 години, информират още от институцията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР