Преди повече от година, на сцената на риалити формата “България

...
Преди повече от година, на сцената на риалити формата “България
Коментари Харесай

Боби Вълчев крие колекция от ретро коли

Преди повече от година, на сцената на риалити формата “България търси талант”, се появява джаз певецът и музикантът Боби Вълчев. Неговото изпълнение не остава незабелязано и със своята харизма и талант, джазменът веднага печели заветното “да” на журито. Макар и участник в българския формат на предаването, Боби от дълги години не живее на родна земя. Неговият житейски път го отвежда до далечния Дубай, където развива своята музикална кариера и освен, че е на сцена, Боби Вълчев създава свои авторски песни. Освен това е и учител в музикална академия. С усмивка на лице българинът споделя, че за него е истинско удоволствие и чест да обучава своите малки и големи ученици. “За музиката граници няма, интересно е да наблюдаваш възрастен мъж на 74 години, който има желание да се научи да свири на тромпет, това е вдъхновяващо и осъзнаваш, че няма нищо невъзможно!”, споделя музикантът.

Всестранно развитият българин, освен че обича да прекарва време на сцена и в уроци, е огромен ценител на ретро автомобилите. Страстта му към тях се заражда в ранна детска възраст. Като дете Боби е колекционирал лепенки на различни коли, както повечето момчета. Повратният момент, който джазменът твърди, че ще помни цял живот, е когато за първи път вижда ретро автомобил в реална среда, едва на шест години. Автомобилът е Cadillac Eldorado.

“Макар и малък, осъзнавах, че това е произведение на изкуството. Визията, стилът, класата, която имат тези коли, са наистина внушителни. Може би не съм знаел колко атрактивни ще са днес и каква рядкост ще бъдат в наши дни, но още тогава си дадох сметка, че искам колекцията от детски лепенки, да се превърне в истинска реалност.”

Днес Боби Вълчев може да се похвали с голяма, пъстра колекция, част от която са Ford Mustang 1967 г., Buick Riviera 1973 г. и Jaguar XJS 1994. Джазменът споделя, че освен да се любува на атрактивните коли, обича и да ги кара. По негови думи те са много по-добра алтернатива от съвременните - много по икономични, здрави и истински. Материалите, които се използват за направата на такъв тип кола, са дърво, хром, кожа. Нямат електрически табла, всичко са механизми - добре оборудвани и добре измайсторени.

Боби Вълчев споделя, че ретро автомобилите и джазът взаимно се допълват в живота му. Макар коренно различни и двете са произведения на изкуството, които му напомнят за миналото. За онези времена, когато хората са били създатели и ценители на истинското. Всяко нещо носи индивидуализъм и собствен дух. В днешно време почти всичко е еднакво. Създават се нови модели с по-добри характеристики, но никой от тях не ти носи онова усещане, че е незаменим и единствен. Всичко старо се заменя от по-ново.
`Боби

“Джазът и ретро автомобилите са от една епоха. Епоха носеща идеализъм. Личи си намесата на човешката ръка, а не на машината”. Може би това прави ретро колите уникат. До днес джазът е разпознаваем, както и ретро колата. Не е нужно да знаеш нейната марка, за да ти направи впечатление на пътя. Различава се от всичко онова, с което се разминаваш. Боби Вълчев вече има и песен, в чийто клип е включил един от автомобилите си, но със сигурност няма да е последен.

Освен че той самият използва ретро произведенията в творчеството си, често ги дава под наем и на други артисти. Наскоро немски рапър е заснел свой клип с ретро автомобил на Боби.

Попитахме джазменът с какво друго би сравнил хубавата кола, освен с любимия му джаз? Без да се замисли ни отговори, че ретро автомобилът напомня на красива и класна жена. Общото помежду им е индивидуализмът, харизмата, класата и най-вече силният характер, който си личи отдалеч. Не познаваш създателя на колата, но усещаш неговия дух и замисъл. “Този тип музика, жени и коли носят дързост и идентичност, която трудно може да се намери в наши дни. Може би в съвременния свят всичко е модерно, но много малко неща са уникални, незаменими и безценни!”
`Боби
`Боби
`Боби

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР