Предвид експлодиращия брой на новозаразените, австрийското правителство налага нови драстични

...
Предвид експлодиращия брой на новозаразените, австрийското правителство налага нови драстични
Коментари Харесай

Австрийското правителство обяви нови драстични мерки за ограничаване на пандемията

Предвид експлодиращия брой на новозаразените, австрийското правителство налага нови драстични мерки за ограничаване на пандемията. В полунощ на понеделник срещу вторник влиза в сила ново затваряне, съобщи федералният канцлер Себастиан Курц на пресконференция, предавана директно по телевизията.

Новото е, че се забранява напускането на домовете и през деня. Изключение се прави за покупки от първа необходимост, включително на лекарства, за кратки разходки или практикуване на индивидуален спорт.



Търговската мрежа ще бъде затворена с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеките, дрогериите, банките и пощите. Училищата и детските градини също затварят до 6 декември. Учениците ще преминат на онлайн обучение, съобщава БТА.

За всички семейства, където е невъзможно родителите да работят вкъщи, ще бъде осигурена грижа за децата в училищата и в детските градини, без това да включва учебни занимания. Пандемията вече се разпространява дифузно, заяви канцлерът, при 77 процента от новозаразените не може да се проследи пътят на заразата.

В някои от австрийските провинции броят на новозаразените нараства експлозивно, въпреки наложеното на 3 ноември частично затваряне. Новата фаза регламентира ясно социалните контакти. Освен живеещите в едно домакинство, е допустим контакт с най-близките, например с един член на фамилията. Курц апелира за спазване на разпоредбите - " всеки социален контакт е в повече ", каза той.

Правителството осигурява компенсационни помощи за всички фирми, които принудително затварят врати с цел ограничаване на пандемията.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15023  Хаос и напрежение поради „ зелените коридори “ за извършване на покупки Хаос и напрежение поради „ зелените коридори “ за извършване на покупки  Испански лекари желаят оставката на основния епидемолог Испански лекари желаят оставката на основния епидемолог  Лекари в Одрин желаят да се затвори границата с България поради COVID-19 Лекари в Одрин желаят да се затвори границата с България поради COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР