Преболедувалите инфекцията от новия коронавирус за известно време може да

...
Преболедувалите инфекцията от новия коронавирус за известно време може да
Коментари Харесай

Преболедувалите COVID-19 може да носят вируса още време без симптоми

Преболедувалите инфекцията от новия коронавирус за известно време може да пренасят вируса, макар да нямат вече симптоми, съобщава БТА.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 7970
Агенцията се позовава на съобщение на руската служба за защита на потребителите.

До три месеца ще има прототип на българска ваксина срещу COVID-19

" Човек, преболедувал от коронавирусната инфекция и който вече няма симптоми, в продължение на известно време е неин преносител без симптоми. Изследване, проведено от китайски учени, показа, че коронавирусът може да остане в човешкия организъм минимум още 14 дни след клинично оздравяване и след изчезване на всички симптоми ", се посочва в съобщението.

Въпреки това е малко вероятно носителят на коронавируса, който е без симптоми, да зарази други хора.

В съобщението се посочва още, че продължителността на протичане на инфекцията от новия коронавирус зависи от количеството патогени, проникнали в организма и имунната реакция на заразения. От службата изтъкват, че потвърждение за оздравяване е двукратен отрицателен резултат на тест за новия коронавирус, проведени в интервал, не по-кратък от един ден.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 7970  Съдят мъж, нарушил карантината си в Дупница Съдят мъж, нарушил карантината си в Дупница  Какво е да се заразиш с ковид? Вижте описа от първо лице на Симона, която се излекува от COVID-19! Какво е да се заразиш с ковид? Вижте описа от първо лице на Симона, която се излекува от COVID-19!  Русия отхвърли информациите, че занижава действителния брой умряли от COVID-19 Русия отхвърли информациите, че занижава действителния брой умряли от COVID-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР