Пощенска банка се включи за пета поредна година в Глобалната

...
Пощенска банка се включи за пета поредна година в Глобалната
Коментари Харесай

Пощенска банка участва с дигитален зелен кът в PARK Day 2018

Пощенска банка се включи за пета поредна година в Глобалната екоинициатива PARK(ing) Day като част от цялостната си активна политика за корпоративна социална отговорност с фокус върху опазването на околната среда и устойчивото развитие. Финансовата институция превърна в дигитален зелен кът паркомястото си на бул. „ Ал. Дондуков” и предложи на посетителите иновативното преживяване „ Е-ИДЕИ за скрити места около София “ – виртуална разходка из 14 красиви локации, сред които Владайската пътека, изворът „ Живата вода ", екопътека „ Бели Искър “ и др.

След сканиране на QR код някои от местата „ оживяха “ в реалистична пълна картина със звук, благодарение на технологията за пресъздаване на виртуална реалност. Повече от 200 посетители на зеления дигитален кът се възползваха на 14 септември от възможността „ да се пренесат “ от центъра на София, само за минути, на различни любопитни природни и културни забележителности. Снимките, използвани за проекта, са подбрани специално от авторите на пътеводителя „ 101 отбивки “.

Събитието „ Е-ИДЕИ за скрити места около София “ провокира по дигитален и модерен начин интереса на хората към природата и културните места, които сме забравили или малко познаваме. С реализирането му Пощенска банка обедини стратегията си за дигитализация, която залага на комуникация с максимален брой хора чрез предпочитаните от тях устройства и канали, и тази за социална корпоративна отговорност, чрез която се стреми да възпитава „ зелено “ мислене сред своите служители и клиенти. Участието в Глобалната екоинициатива PARK(ing) Day се вписва в дългосрочната политика на Пощенска банка за опазване на околната среда, която намира израз в различни нейни кампании като вътрешната програма „ Зелени заедно с Пощенска банка “ за насърчаване на екологичното поведение на служителите, „ Герои в зелено “ – доброволчески труд на работещите в подкрепа на различни местни проекти и др.

С кампанията „ Е-ИДЕИ за скрити места около София “ Пощенска банка разказа на модерен дигитален език за алтернативните начини за почивка, даде свежи идеи за бъдещи разходки и мотивира хората да излязат и да прекарат приятно времето си сред природата. Тя се провокира от факта, че голяма част от жителите на София прекарват все по-малко време навън и не познават прекрасните „ скрити места “ около нея, въпреки че имат късмет да живеят в град с богата култура и история и същевременно да могат за по-малко от час да стигнат до полите на Витоша, да пребродят пътеките в Западна Стара планина или да намерят своя воден оазис. Тези, които се включиха в кампанията, имаха възможност да спечелят тематични награди – както на място, така и в специалната игра във Фейсбук страницата на банката – facebook.com/PostbankBG.

PARK(ing) Day, който се проведе от 14 до 16 септември 2018 г., се организира за седма поредна година в България от фондация Credo Bonum. Тазгодишното издание, част и от фестивал „ квАРТал “, беше на тема „ Скритите публични пространства в квАРТала”. И този път глобалното събитие обедини граждани, неправителствени организации и представители на частния бизнес около креативните идеи за временно преобразяване на определени паркоместа в града.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР