Португалия пусна в действие приложение за проследяване на контактите на

...
Португалия пусна в действие приложение за проследяване на контактите на
Коментари Харесай

Португалия пуска в действие приложение за проследяване на контактите на заразени с COVID-19

Португалия пусна в действие приложение за проследяване на контактите на заразени с новия коронавирус, съобщава БТА.

Приложението ще предупреждава хората, които неотдавна са били в контакт с някой, който е дал положителна проба на тест за коронавируса.

Свалянето на приложението е " граждански дълг ", заяви днес португалският премиер Антониу Коща. Приложението е с английско име - Stayaway Covid (в превод: Стой настрана Ковид). То е " доброволно и сигурно ", уверява португалската министърка Марта Темиду и допълва, че то ще бъде в помощ на здравните власти.

Приложението използва технологията Блутут, позволяваща на две електронни устройства да комуникират на малко разстояние, за да се проследят контактите, които е имал човек с положителен резултат на теста за коронавируса. Приложението ще позволи на потребителите да бъдат предупредени, ако неотдавна са били в продължение на 15 минути в близост до потребител, дал положителен резултат на теста.

Португалското правителство съобщи миналата седмица, че от 15 септември ще увеличи като превантивна мярка нивото на тревога във връзка с коронавирусната пандемия, като същевременно ще обяви и нови мерки за спиране на разпространението на заразата. Всичко това цели да подготви португалските учебни заведения за началото на новата учебна година.

В Португалия тя ще започне на 14 септември. Властите са си поставили и за цел да започне и връщане на хората на работните им места след няколко месеца на дистанционен труд. От началото на пандемията в Португалия са регистрирани над 58 000 случая на зараза, а от Ковид-19 са починали 1822 души.

ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11916  69 станаха излекуваните от ковид от старческия дом в Русе 69 станаха излекуваните от ковид от старческия дом в Русе  СЗО разкри по кое време ще бъде надвит COVID-19 СЗО разкри по кое време ще бъде надвит COVID-19  Децата с COVID-19 постоянно имат възпалени очи Децата с COVID-19 постоянно имат възпалени очи
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР