Пореден случай на COVID-19 е потвърден в област Търговище. Заболяла

...
Пореден случай на COVID-19 е потвърден в област Търговище. Заболяла
Коментари Харесай

Нов случай на COVID-19 в шивашката фирма в Попово

Пореден случай на COVID-19 е потвърден в област Търговище. Заболяла е 53-годишна жена е от Попово и работи в шивашки цех в града, в който досега бяха регистрирани други пет случая на COVID-инфекцията. Към момента състоянието ѝ е добро, съобщиха от Щаба за борба с разпространението на заразата, ръководен от областния управител на Търговище Митко Стайков.

Новодиагностицираната е хоспитализирана в Инфекциозно отделение на МБАЛ-Търговище на 1-ви септември с повишена температура, суха кашлица и диагноза двустранна пневмония.

Пациентката няма придружаващи заболявания. Контактен е съпругът ѝ, на когото е връчено предписание за 14-дневна карантина.

Досега не е съобщил за здравословни проблеми. Жената е била на работа до 21 август, след което е ползвала правото си на годишен отпуск. Фирмата остава затворена до 15 септември.

Извършена е цялостна дезинфекция на производствените помещения и прилежащите площи. Част от работещите в предприятието са в период на домашна карантина, заради контакт с първоначално установените случаи. Всички останали са в отпуск. Епидемиологичното проучване продължава.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 11966  Още 2 компании започнаха тествания на ваксина против COVID-19 в Съединени американски щати Още 2 компании започнаха тествания на ваксина против COVID-19 в Съединени американски щати  Над 90 000 са се заразили с ковид в Румъния Над 90 000 са се заразили с ковид в Румъния  Пандемията от ковид коства на Хърватия над 34 млн. евро Пандемията от ковид коства на Хърватия над 34 млн. евро
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР