Подготвихме пакет от антикризисни мерки, в които изпъкват два ключови

...
Подготвихме пакет от антикризисни мерки, в които изпъкват два ключови
Коментари Харесай

Туристическият бранш издирва ген. Мутафчийски на българската икономика

Подготвихме пакет от антикризисни мерки, в които изпъкват два ключови аспекта, които следва да бъдат подкрепени и в случая ни най-малко не говорим за искане на пари в аванс. Нашето предложение е комплексно. Това коментира в студиото на ``Лице в лице`` в ефира на bTV изпълнителният директор на Сдружение Национален борд по туризъм Поли Карастоянова във връзка с последствията за туристическия сезон у нас заради COVID-19.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 5263
,,Двата аспекта са следните: на първо място трябва да се погрижим за Русия и по-точно да работим в насока да отпаднат визите за руските туристи. Видяхме как ЕК, която досега третираше всяка помощ за националния бизнес едва ли не като нарушение, преди по-малко от две седмици насърчи правителствата да подкрепят националните си сектори. По отношение на политическите съображения бих искала те да отстъпят в сегашната реалност. Изключително важно е визите за руските туристи да отпаднат``, обясни тя.

Късен летен сезон може да подпомогне туризма у нас

,,Втората мярка е подкрепа за авиацията. Много е важно да бъде осигурена подкрепа за чартърните авиокомпании, като едни такива мерки биха могли да бъдат например промяна в летищните такси, преразглеждането на цените на петрола и керосина, субсидирането на туроператори, които сключват минимум седем дни почивка в България... говорим за комплекс от мерки. Разбира се, социалната дистанция ще бъде важна и след като отмине епидемията с COVID-19. Като цяло се готвим за едно добро лято, макар и късно``, коментира още Карастоянова и допълни, че друг важен пазар, който трябва да се опитаме да привлечем, е турският, тъй като България е изключително богата на СПА дестинации.

Поли Карастоянова акцентира и върху икономическите последствия за страната след коронавируса и апелира ``да не позволяваме да счупим златното яйце на българската икономика``, което представлява туристическият сектор.

Накрая тя призова да се появи ``ген. Мутафчийски на българската икономика``, който да спомогне за нейното бързо възстановяване след тежкия период.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 5263  Професор от Професор от " Пирогов " разкри по кое време ще е пика на пандемията и разгласи: Интубираме пациенти с COVID-19 безусловно на входа на болничното заведение  Жена от Нидерландия направи подаяние за 100 безработни и майки с деца от поповското село Садина Жена от Нидерландия направи подаяние за 100 безработни и майки с деца от поповското село Садина  Папата възхвали ролята на дамите по време на епидемията Папата възхвали ролята на дамите по време на епидемията
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР