Повечето държави от ЕС днес са съобщили, че са овладели

...
Повечето държави от ЕС днес са съобщили, че са овладели
Коментари Харесай

Повечето държави от ЕС съобщават, че са овладели епидемията от COVID-19

Повечето държави от ЕС днес са съобщили, че са овладели епидемията от COVID-19. Това посочи зам.-председателят на Европейската комисия Марош Шефчович след заседанието на министрите по европейските въпроси.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 6043
По неговите думи държавите в ЕС са единодушни, че когато се пристъпи към облекчаване на ограничителните мерки, трябва да се използват научни данни. Шефчович поясни, че трябва да се следи съотношението между броя на заразените и на болните, приети в спешните отделения. Той добави, че 18 екипа в ЕС работят за създаването на ваксина срещу новата болест и разполагат с бюджет от 140 милиона евро.

Австрия разхлабва мерките срещу коронавируса през май

Шефчович допълни, че министри от Централна и Източна Европа днес са поставили въпроса с разпространението на дезинформация за заразата. По неговите думи в тези части от ЕС дезинформацията и пропагандата намират почва. Той отбеляза, че институциите и държавите на ЕС трябва да разясняват повече какво правят срещу епидемията и призова журналистите да разказват за положителните истории в тези невиждани времена.

Зам.-председателят на ЕК съобщи, че комисията е поискала от основните интернет платформи да прочистват социалните мрежи от подвеждащи или вредни съобщения. По неговите думи са необходими допълнителни мерки в отговор на неверните твърдения за COVID-19 в интернет, отбелязва БТА.

Novini.bg ви дава възможност да следите актуалните данни за смъртоносния коронавирус в реално време:



Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 6043  Каракачанов: Като стартира да получавам заплата, ще си платя санкцията Каракачанов: Като стартира да получавам заплата, ще си платя санкцията  9 нови случая на COVID-19 у нас, починаха двама 9 нови случая на COVID-19 у нас, починаха двама  Отново напрежение в столичния квартал Отново напрежение в столичния квартал " Филиповци "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР