Повече от 80 медицински специалисти от Ямболска област са засегнати

...
Повече от 80 медицински специалисти от Ямболска област са засегнати
Коментари Харесай

Повече от 80 медици от Ямболска област са засегнати от COVID-19

Повече от 80 медицински специалисти от Ямболска област са засегнати от коронавирусната инфекция, съобщи пред журналисти директорът на РЗИ д-р Лиляна Генчева.

Положителни PCR-тестове досега са дали 25 лекари, 31 медицински сестри, четирима специалисти в лаборатории, десет санитари, седем фелдшери, три акушерки, техник в отделението по хемодиализа, както и петима шофьори на линейки от филиалите на Центъра за спешна медицинска помощ.



Сред най-засегнатите звена от здравната система са Центърът за спешна медицинска помощ, Спешното отделение в МБАЛ " Св. Пантелеймон ", болниците, специалистите от доболничната помощ и някои лични лекари. Не се наблюдава влошаване на състоянието на заразените с COVID-19 в Дома за стари хора и Центъра за настаняване от семеен тип за младежи с увреждания в Ямбол, както и в Дома за възрастни хора в тунджанското село Болярско.

Взети са проби от персонала на социалните заведения и на всички потребители. Хората с положителни проби са изолирани от останалите домуващи, посочи д-р Генчева.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 15843  Болсонаро съобщи, че няма да се имунизира против ковид Болсонаро съобщи, че няма да се имунизира против ковид  Иран записва връх от 14 051 нови случая на COVID-19 Иран записва връх от 14 051 нови случая на COVID-19  Ангелов: Ваксините против COVID-19 ще бъдат безвъзмездни и доброволни Ангелов: Ваксините против COVID-19 ще бъдат безвъзмездни и доброволни
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР