Още 18 720 дози от ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер-Бионтех

...
Още 18 720 дози от ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер-Бионтех
Коментари Харесай

Още над 18 000 ваксини пристигат днес у нас

Още 18 720 дози от ваксината срещу COVID-19 на Пфайзер-Бионтех пристигат в България днес.

Пратката ще бъде приета зад сградата на Ръководство на въздушното движение (РВД), откъдето дозите ще бъдат разпределени до всички точки на страната.

След приемането на ваксините в 8.35 ч. брифинг за медиите ще дадат главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев и изпълнителният директор на Изпълнителната агенция по лекарствата Богдан Кирилов.

По-късно през деня министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов ще се реимунизира срещу COVID-19 в аудиторията на Клиниката по неврология на УМБАЛ " Александровска ".

Начало на ваксинацията у нас бе дадено от здравния министър проф. Костадин Ангелов на 27 декември. Той се ваксинира в " Света Анна ". След него това направи и епископ Тихон. Началникът на Националния оперативен щаб и директор на ВМА ген.-майор, проф. Д-р Венцислав Мутафчийски и директорът на „ Пирогов “ проф. Асен Балтов бяха също сред първите ваксинирани.

Днес се очаква вторият етап от ваксинирането у нас след получаване на първата доза.
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18406  В Русия стартира всеобща имунизация против ковид В Русия стартира всеобща имунизация против ковид  Допълнителни ограничавания против ковид в Швейцария Допълнителни ограничавания против ковид в Швейцария  Китай заяви за нови 109 случая на болест с ковид Китай заяви за нови 109 случая на болест с ковид
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР