От ръководството на лабораторията Фарвет в Перу заявиха, че преустановяват

...
От ръководството на лабораторията Фарвет в Перу заявиха, че преустановяват
Коментари Харесай

Учени се отказаха да разработват ваксина срещу COVID-19, умориха се

От ръководството на лабораторията " Фарвет " в Перу заявиха, че преустановяват всякакви по-нататъшни дейности по разработването на ваксина срещу новия коронавирус. Мотивите са, че учените, ангажирани в процеса, се чувстват " прекалено стресирани и изтощени ", след като вече са се имунизирали с ваксината по време на първоначалните клинични тествания.

,,В действителност се чувстваме много напрегнати и уморени от цялата тази ситуация, ето защо се договорихме с д-р Мирко Симич, че ще прекратим работа веднага, щом приключим с тестването на ваксината върху животните``, обясни ръководителят на лабораторията Маноло Фернандес за онлайн дневникът " Ел Комерсио ".

Фернандес подчерта, че след това ще публикуват дотук получените резултати от разработката на ваксината в международно издание и " ако има някой, който иска да завърши проекта, ще им го дадем ".

Той допълни, че " Фарвет " окончателно приключиха с работата, която създавала " повече проблеми, отколкото ползи ".
Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 18802  Русия с максимален спад на инфектираните с ковид от ноември Русия с максимален спад на инфектираните с ковид от ноември  Намалява броят на дейните случаи на ковид в Северна Македония Намалява броят на дейните случаи на ковид в Северна Македония  Австралия утвърди за приложимост имунизацията на Австралия утвърди за приложимост имунизацията на " Пфайзер " / " Бионтех "
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР