Отрицателни резултати е показало тестване в частна лаборатория на положителни

...
Отрицателни резултати е показало тестване в частна лаборатория на положителни
Коментари Харесай

Приключи тестването за коронавирус на служители на Община Благоевград

Отрицателни резултати е показало тестване в частна лаборатория на положителни за коронавирус служители на Община Благоевград, обяви кметът Румен Томов на пресконференция.
Всичко по темата:Епидемията коронавирус (COVID-19) 9602
Той посочи, че с преписката с резултатите ще бъде сезирана Районна прокуратура - Благоевград. Трябва да се разбере кой, какво и как е направил, тъй като не само Общината не работи три дни, но това причини сериозни притеснения сред хората, каза още Румен Томов.

Вижте къде са новите болни от коронавирус в страната

Повторното тестване в частна лаборатория на общинските служители с положителни проби е направено по преценка на общинското ръководство.

До тестването на служители се стигна, след като главният архитект на Благоевград постъпи в болница със симптоми на COVID-19. Направен PCR тест установи коронавирус, от което последва тестване на над седемдесет общински служители, които са били контактни на архитекта.

От тези проби, две се оказаха положителни, което наложи тестване при още петдесет контактни лица от администрацията. Резултатите са показали още пет човека, които са с коронавирус, посочи кметът на Благоевград. Заради новите случаи, общината бе повторно затворена в петък, 19 юни, като най-рано тя ще отвори в сряда каза още Томов.

Днес са тествани още сто и десет човека от общинската администрация. Това е за сметка на общината, тъй като РЗИ нямаха възможност да направят такова масово тестване, посочи кметът на Благоевград. Той уточни, че целта е гражданите и служителите да бъдат спокойни, когато идват в сградата на общината.


Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 9602  COVID-19 от COVID-19 от " нападателен тигър " става " пума "  И свещеник от Костиево е инфектиран с ковид И свещеник от Костиево е инфектиран с ковид  Ограничен достъп до Община Горна Оряховица поради Covid-19 Ограничен достъп до Община Горна Оряховица поради Covid-19
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: Вижте последните вести лесни стъпки: Как да се предпазим? просто управление: Какви са признаците? eпидемия: Коронавирус в България
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР