Отговарящият за здравеопазването в провинция Виена Петер Хакер предлага в

...
Отговарящият за здравеопазването в провинция Виена Петер Хакер предлага в
Коментари Харесай

Виена предлага твърд локдаун през уикендите

Отговарящият за здравеопазването в провинция Виена Петер Хакер предлага в бъдеще в почивните дни в края на седмицата да се прилага твърд локдаун, който като вълнолом да спре веригите на зараза, съобщава вестник " Кроненцайтунг ".

Планът предвижда от понеделник до четвъртък или петък да се спазват валидните в момента правила: два метра разстоояние един от друг, задължително носене на маски и по 20 квадратни метра на човек в магазините и на обществените места, предаде БТА.

В уикендите се прилага твърд локдаун, при който отворени остават магазините за хранителни стоки. Първоначално тази формула се прилага седмично, по-късно на 14 дни.

В отговор на запитване на вестник " Курир " говорител на Хакер е заявил, че Виена не възнамерява да прилага този модел самостоятелно, тъй като юридическите възможности са ограничени. Според закона провинциите могат да прилагат по-строги, но не и по-разхлабени мерки от мерките, препоръчани от федералното правителство. Затова моделът ще бъде предложен за цялата страна.

През седмицата ще е възможно да отворят и заведенията за хранене, работното им време ще се ограничи до 20.00 или 21.00 ч.

" Известно е, че минават четири дни, докато заразеният може да заразява други лица, така че системата ще действа като вълнолом ", заявява Хакер.

Не е решен и въпросът дали моделът ще е само един. Прилагането му може да започне най-рано в края на февруари или началото на март.

Говорител на Хакер допълва, че това ще е временна мярка, докато бъдат ваксинирани достатъчно хора. Подобен модел се обсъжда и във Франция.

Аргументът в полза на такова решение е, че частните събирания са разрешени през седмицата, когато хората имат по-малко свободно време след работа. В почивните дни ще влизат в сила огграниченията. Преминаването на двуседмичен режим или отварянето на заведенията за хранене ще бъдат отворени когато броят на новозаразените спадне до определено ниво.

Всичко по тематиката: Епидемията ковид (COVID-19) 19536  Остават в действие противоепидемичните ограничения в Сърбия Остават в действие противоепидемичните ограничения в Сърбия  От Тирол ще може да се излиза единствено с негативен тест за ковид От Тирол ще може да се излиза единствено с негативен тест за ковид  Англия стяга условията за идващите от чужбина Англия стяга условията за идващите от чужбина
Повече за Коронавирус
 corona най-ново: лесни стъпки: просто управление: eпидемия:
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР